Het Sargasso EK Voetbalgevoel 2008: werken aan je innerlijke oranjekant

“Ik voelde gewoon geen vertrouwen van hem; dat hij wilde dat ik deel van deze groep uitmaakte op de manier zoals ik ben: 100 procent Seedorf.”

Aldus onze Clarence Seedorf in een interview voor de Volkskrant waarin hij uitlegt hoe van Basten hem zwaar gepiepeld heeft. Hoe haalde Marco het ook in zijn hoofd om hem over te slaan voor de rol van el duce tijdens de thuiswedstrijd tegen Slovenië. Gott im Himmel! Ik zou ook woest zijn. Woest! Gepasseerd worden door de schlemielen van der Vaart en Sneijder. Maar in plaats van zijn ongenoegen te uiten tegen Nelson Mandela of een ander vertrouwenspersoon in zijn leven of gewoonweg voor de camera’s weigeren de hand van de bondscoach te schudden, praat en zucht hij met tranen in zijn ogen over zijn gevoelens, het creëren van momenten, het kijken in spiegels en de denigrerende toon van Marco. Ik word niet echt warm van dit soort meidengepraat, Clarence. Integendeel, mijn tepels krijgen nu ernstige terugtrek neigingen.

We moeten het dus zonder de natuurlijke aanvoerder van ons elftal gaan doen, deze zomer. Dit verlies dient gecompenseerd te worden door het behandelen van de eerste lading oranjespullen. Zo kwam ik afgelopen zaterdag in de Hema een tweetal attributen tegen die mij zeer de moeite waard lijken: oranje Heidi vlechtjes met een voetballetje en Hollandse linten en een toetertje in de vorm van een Zwitserse hoorn. De eerste testen tonen enthousiaste reacties van intimi en buurtgenoten! Ik denk niet dat ze hoog scoren op duurzame boomvriendelijkheid, hoewel Hema haar best doet om een ecologische marketinggraan mee te pikken. Echter, het Heidi object is voor meerdere doeluiteinden bruikbaar. Maak bijvoorbeeld je partner met semi-lang haar er blij mee, want het houdt zijn of haar kapsel mooi in bedwang tijdens een winderige dag. Of geef nu eindelijk toe aan de behoefte om voor een keer als vrouw rond te lopen, voor de volle honderd procent.


‘Ik voel me zo, mezelf…echt honderd procent Seedorf!’

 1. 1

  Het vreemdste van de grote Seedorf Diss vind ik dat hij hoopt er onder Bert van Marwijk weer gewoon bij te zijn.
  Eerst een heel team vlak voor het EK in de steek laten en dan bij de volgende lichting gewoon weer mee huppelen.. das 100% wereldvreemd wat mij betreft, maar het geeft wel aan hoeveel (overmatig) zelfvertrouwen hij bezit.
  Het Seedorf gevoel wil er dus niet echt in ben ik bang, al denk ik dat de bondscoach daar minder moeite mee zal hebben, ik heb uit betrouwbare bronnen dat hij nog wel eens een jurk aantrekt en wat make-up opsmeert om als drag het nachtleven in te gaan.

 2. 5

  Dat Seedorf niet meegaat, daar moet je god op je blote knieen voor danken.

  Kijk, op zo’n toermooi moet het gewoon gezellig zijn in de kleedkamer, daar gaat het om. Heitinga en Matthijssen die samen als verassing de kleedkamer versierd hebben met kaarsjes en slingers van oranje Heidi vlechtjes, en dan met het hele team fijn thee drinken met iets lekkers erbij na de training. Dat zijn typisch van die dingen die met Clarence erbij nooit echt leuk waren omdat hij zich daar te goed voor voelde. Zat ie weer pontificaal midden in de groep met zijn walkman op te zwijgen. En heel de tijd Marco maar vuil aankijken. Dodelijk voor de sfeer in het team.

  Bovendien, met Demi de Zeeuw op het middenveld kun je ook gewoon Europees Kampioen worden, vraag maar aan Foppe.

 3. 6

  Wil degene die de woorden MARK VAN BOMMEL opschreef NU opstaan van zijn bureaustoel, een zilveren spuugbakje zoeken en aldaar drie keer zijn behoefte in doen?
  Anders is dit EK echt verloren, bij voorbaat.

  Pfieuw.

  Je mag ook sorry zeggen, S’z. En dan ga ik nu maar eens in de zon zitten. Anders wordt Sickbock boos.

  En THOR heeft een uitstekend voetbalgevoel. Honderd procent THOR!

 4. 7

  Voetbal is oorlog. Dus naast lolbroeken als Krol en Suurbier heb je warriors als Van Hanegem of Neeskens nodig op het middenveld. Om die lolbroeken in eigen team en bij de tegenstanders hun plek te wijzen.
  Nu echte warriors als van Bommel en Seedorf niet meegaan wat rest ons nu voor op het middenveld tegen zeg.. Materazzi?

 5. 9

  @ 8.

  Je weet wat het spreekwoord over ratten en zinkende schepen daar over zegt.

  Ach ja, ego’s en voetbal. Mark van Bommel moet gewoon mee, een narrige uitdager en provocateur hebben we nodig. Giovanni en Demi zijn veel te lief.

 6. 10

  @vosje , @cole wie waren de ratten in ’88 dan? Volgens mij waren die er niet. Er waren wel werkers / waterdragers / kilometer vreters / en harde spelers (van Tiggelen, van Aerle, Wouters, Erwin Koeman, Gullit zelfs een beetje) misschien dat een type Wouters wel ontbreekt maar zo lomp als een van Hanegem is dus niet nodig om een groot toernooi te winnen.

 7. 11

  Foutje bedankt … Wouters heeft toen natuurlijk wel paul gascoigne z’n jukbeen gebroken in de kwalificaties voor 94 …

  dus wie is de Wouters in deze selectie? Khalid … Ooijer?

 8. 17

  Kluivert is dol op het maken van babies. Zijn tweede vrouw werpt ze dan ook bij de vleet, meen ik mij te herinneren in een interview met haar. Zij doet iets met decoreren, als styliste. En ze sms’en samen wat af! Gezellig.

 9. 20

  @18

  Is dit het officiële standpunt van stichting Milieunet ?

  De firma Silfoto.nl bezit helaas geen voetbalkenners. wel word er regelmatig door de directie genoten van een oranjewedstrijd.

  Namens Silfoto.nl

  Sil Stranders. (Directeur)

 10. 21

  @Eco Eric: daar heb je zeker een punt. Maar welke voetballer doet het eigenlijk wel altijd goed in oranje? Van der Sar. En Dennis Bergkamp. Dennis moet terug.

 11. 24

  @10 Van Hanegem lomp, heb je hem zeker afgelopen zondag niet de drie Tsjechen achter elkaar zien uitkappen. In Andere tijden sport EK 1976.

 12. 25

  Bejaard Oranje, behaard Oranje, chest wigs a go go.

  Lorenzo Staelens is ook een fan van Kluivert. Geweldige chauffeur, geweldige babysitter.

 13. 28

  Van de soldaten, terroristen, ratten, verkrachters, moordenaars en andere lossehandentiepus op het oorlogsveld krijg ik nooit last van “tintelingen” in mn ballen of aanpalende organen, maar raak wel anderszins opgewonden. De volledig tegenovergestelde emoties van vrouwen voor dergelijke VoetbalveldBokito’s doet mij wat verbazen.

 14. 30

  @#27 het is nooit bewezen / gevonnist.
  http://www.nrc.nl/W2/Nieuws/1998/06/15/Spo/01.html
  http://reporter.kro.nl/uitzendingen/2006/20060531patrickkluivert/20060531patrickkluivert.aspx

  Veel lolliger : “Vergiftig Marc Overmars” op
  http://www.nrc.nl/W2/Nieuws/1998/06/11/Spo/01.html

  of wat dacht u van de foto op
  http://www.patrick-kluivert.com/forum/index.php?showtopic=73 ? Dateert van VOOR het incident.

  Qua stevige middenvelder voor Nederland … Johan Boskamp !

 15. 31

  Heidi, bestaat er eigenlijk al een Gouda verbroedert met Emmenthal commerciële truc in het zicht van EK 2008 ? Mmmm melted cheese … rarebits … visoenen van Maduro in Edam …

 16. 33

  Ho ja, fondue fondant met honing, geultje naar de kin van Jack of de gulp van Egbers, ergens op de achtergrond krijt Mart “vertier hier” op de wijze van Holle Bolle Gijs.