Het Sargasso EK Voetbalgevoel 2008: lessen in relativering en dankbaarheid

Nu de oranjedampen zijn neergedaald en alle welpies ijverig aan het werk zijn gezet om een tower of power te bouwen is het tijd om onze aandacht te vestigen op de aanloop naar de finale van dit zinderende EK. De eerste finalist is de mannschaft van Duytschen bloet. Ik heb de kwartfinale waarin zij moesten spelen tegen de gehavende Turken met plezier overgeslagen. Waarom het onvermijdelijke zien aankomen in de laatste minuut als je ook in een bioscoop kan zitten om de beste film ever te kijken?


“Wij, van SATC, willen graag een proost uitbrengen op de lezertjes van Sargasso. Nou, proost en moge de best gekapte boys winnen.”


Iemand die hoogstwaarschijnlijk ook niet voor de buis heeft gehangen met een bakkie nachos en dip, is Christiano Ronaldo. Portugal werd uit het toernooi getrapt door Duitsland tijdens de kwartfinale. Maar Cristiano ging niet bij de pakken neerzitten. Integendeel! Zo zien we hem hier heerlijk relaxen met zijn vriendinnetje. Hij is het schoolvoorbeeld van hoe je met een tragische nederlaag om moet gaan. Wie ons ook nog een uitstekend lesje weet te leren in relativering, is onze goeie ouwe koningin. Zo tekenen we de volgende Cruijff-achtige uitspraak op uit hare mond: “Soms win je, soms verlies je in de sport.” Ik vermoed dat dit makkelijker gezegd is als je de wedstrijden bekijkt met een haakwerkje op schoot en een vermogen van 270 miljoen dollar achter de hand.


“Ronaldo, wetende dat zonlicht helpt tegen depressieve gedachten, legt zijn vriendin uit dat hij vanavond geen zin heeft in het lopende buffet met braadworst.”


De beste les in dankbaarheid is ons donderdagavond gegeven door de Spaanse mannen in hun pisgele shirtjes – Ramos met matching pisgeel haardbandje! –. Xavi, Güiza en Silva maakten de Russen op effectieve wijze af. De Voormalige Snor en landverrader kan zijn golftas weer inpakken, het chocolade standbeeld mag afgebroken worden. Het Spaanse spel was berensterk, het vizier stond op winnen. Als zij dit gevoel weten vast te houden om Schweinsteiger en zijn kameraden te verpletteren in de finale, dan zingen we samen met keeper en pretty boy Casillas tot diep in de nacht olé, olé, olé, campeones, campeones!


“Iker Casillas is geen fan van lipgloss. Nooit geweest, zo onthulde hij onlangs in een kwartier durend interview met Hugo Borst die zijn ogen niet kon losmaken van zijn vlassige snorharen.”

 1. 1

  Het was totnutoe een heel leuk EK, en Kittekat zat & zit daar voor veel tussen. Zondag kan echter nog een afknapper worden, indien we daar Lothar Matthäus achtig gedrag zullen te zien krijgen … Vandaar nu al “merci Kitti Kitty” (en hopelijk verrijkt u Sargasso ook nadien nog met meer fraais).

 2. 4

  Maar hier kunnen jullie toch ook wel een favoriet uit pikken dames? Bovendien binnenkort dichtbij huis:

  Er is er geen 1 bij die over zo’n jongensachtig-guitig smoeltje beschikt. Nee, dit zijn voetbalmannen van de wereld:

  Guus Hiddink coach bij afscheidswedstrijd Jaap Stam
  vrijdag 27 juni 2008
  Zwolle – Voor de afscheidswedstrijd van Jaap Stam op 26 juli 2008 in het Oosterenkstadion van FC Zwolle zijn de eerste namen bekend van spelers die het samen met, en op uitnodiging van, Jaap Stam op zullen nemen tegen het nieuwe elftal van Ajax onder leiding van Marco van Basten. Henk Timmer, Ronald Waterreus, Arthur Numan, Frank en Ronald de Boer, Michael Reiziger, Wim Jonk, Bert Konterman, Philip Cocu, Arno Arts, Clarence Seedorf, Patrick Kluivert, Dennis Bergkamp, Aron Winter, Jordi Cruyff, Marc Overmars en Edgar Davids zijn de Nederlandse spelers die hun opwachting gaan maken. Wat betreft de buitenlandse inbreng hebben inmiddels in principe toegezegd: Paolo Maldini, Gennaro Gattuso, Filippo Inzaghi, Alessandro Nesta en Romario.

  En ja…..ik ben er ook bij en kan de vergelijking (niet kwa inkomsten, geef ik toe) makkelijk doorstaan.

 3. 7

  Ook vanuit het hier een dikke Pluim. Altijd stipt nooit verzaakt niet bezweken onder de immense druk van aandacht en het grote geld…

  Maarrr:…wie is toch dat meisje met dat kuiltje in haar wang?
  Ki-hitteKat…

  Want jij bent mijn idididaaaal, idididaaaal, idididaaaal…

  *receptie met teveel drank*

 4. 10

  Nu ik vind het moeilijk kiezen. Die spaanse mannen lijken (zonder HD-scherm; ik meld mij nu reeds aan voor het HD-bloggen van het WK2010) op elkaar; met de Duitsers heb ik minder moeite. Gnoompje Lahm, de pooltjes Klose/Poldi, natuurblondje Schweinie, baardaap Metzelder en lekkere krullebol Ballack.
  Onze Sylvie schijnt Ballack de leukste te vinden want hij heeft al drie kinderen bij zijn vriendin en beloofd na het EK haar te trouwen.
  Nu Kittekat steeds aalglad als een gepolijste SATC-bitch de belangrijke vragen des levens blijft ontlopen doen wij van arremoede maar een duit in het analysezakje.
  Waarom zijn Duitse mannen niet aantrekkelijk, maar wel succesvol? Antwoord: Duitse mannen zijn van het alfa-man (fenotype) en zilverrug van een vrouwenroedel en stellen zo hun unieke genetische materiaal ter beschikking voor toekomstige (voetbal)generaties.
  Nemen wij het illustere centrale verdedigingsduo: Christoph Metzelder en Per Mertesacker Zijn het geen mooie Germaanse jongens? En allebei een Stiftung!. Maar verheiratet oder Ehefrau: Nein nur Freundinnen, voor ongeveer 3 ovulatiecycli?
  Vergelijk dat met het beste huisvaderselftal ter wereld: allemaal goede vrienden; luisteren alleen naar moeders, hebben een hekel aan leiders en gaan nooit vreemd. Zelfs de coach is geen leider. En als er dan een onvoorzien (Russisch) probleempje opduikt moet er eigenlijk gepolderd worden en nog aan moeders worden gevraagd of het mag (zo hebben we ook 74 verloren!!).
  En die Nederlandse vrouwen, die de beste huisvaders ter wereld tot hun beschikking hebben, waar dromen die van: van SATC alfa-zilverruggen uit Spanje of Italië om dan rustig 6 maanden later te bevallen onder de liefdevolle langjarige toegewijde zorg van zo’n Nederlandse family-man.

 5. 13

  S’z 1.

  Ik vond het tot nu toe een heel matig toernooi. De westrijden van de gastlanden waren veelal niet om aan te zien. Het niveau van een schappelijke ere-diviese wedstrijd werd veelal niet eens gehaald. Verder veel fletse ploegen aan de slag gezien: kroatie, tjschie, griekenland, frankrijk waar ook maar geen sprank hoop uit sprak om met totaal voetbal aanspraak te mogen maken op halve finales (laat staan de titel). Ook zij konden hun status als out-sider geen moment waarmaken.

  Mijnsinziens waren de tweede helft van Zweden -Rusland alsmede de tweede helft van Frankrijk -Nederland nog wel het aanzien waard. Over het algemeen waren de poul wedstrijden van Nederland het minst slecht en bij vlagen indrukwekkend.

 6. 14

  @10 Absoluut niet eens met de Duitse mannen-analyse! Door de jaren heen immer foute koppen…..bovendien ben jij de verkeerde Nederlandse vrouw tegengekomen! Ben zelf 100% tevreden. Bovendien wat is er mis met lang haar…..heb je zelf teveel haren verloren?

 7. 15

  @#13 tja dan lag het verschil bij Kittekat he ;-)

  But seriously : herinner me uit het verleden veel geeuw-EK’s … niet het minst het vorige, dat Griekenland won … oh well, de gustibus …