Het Sargasso EK Voetbalgevoel 2008: aspergesoep, een soort van Châteauneuf-du-Pape en een portie tienerhormonen

Het leven van een Sargasso EK verslaggeefster gaat vaak over rozen. Zo leek het mij een goed idee om voor de wedstrijd van Nederland tegen het gele Roemenië, uit eten te gaan met mijn man. Ter viering van ons huwelijk. Kind lieten wij achter in een mandje onder de brug. Ontspannen deden wij ons tegoed aan een EK menu in het classybuurtrestaurant. Met wijnarrangement. Zalm, dat soort oranjeachtige dingen zeker. Maar nee, wij werden aangenaam verrast door een keur aan smaken. De rode pukkels van de ober terzijde. Na drie wijn lag ik lallend onder de tafel en ging Hank zich bemoeien met de etende dames achter ons, of ze wat zachter konden praten over hun werk. Dat leidt zo AF van het zachte haasje met truffelsaus. Verse ouders kunnen niet meer tegen alcohol, zo is dat.

We kropen enkele meters over straat richting het cafeetje aan het plein met de fontein. Ik ging zitten op de barkruk met mijn hoofd een meter verwijderd van de flatscreen met slechts 30 megapixelpower en zeker geen HD kwaliteit. Teleurstellend dus. Even teleurstellend als de eerste helft van de wedstrijd waar met vlagen goed gespeeld werd. Dit heeft ook met perceptie te maken. Zo vind ik alle wedstrijden met Klaas Jan Huntelaar moeilijk verteerbaar. Volgens mij had deze jongen schaatser moeten worden, zeker geen voetballer. Maar het schijnt dat hij echt goed is. De tienermeisjes aan de bar deden alsof ze erg geïnteresseerd waren wat er zich op het veld afspeelde. Het was overduidelijk waar deze gansjes voor waren gekomen: de barjongeman met zijn nonchalant over de schouder geworpen theedoek. Toen de knul buiten een sigaret ging roken, verzuchtte een meisje dat hij al een vriendin had. Maar waarom flirtte hij dan met je? Duh!

Hank en ik lieten alles maar voor wat het was en wandelden richting brug. Thuis keken we naar de tweede helft die beduidend meer potentie had, met aanwezige wil om te winnen. Van Persie toonde zijn wonderschone vermogen om een bal aan te nemen alsof het niets is, weg te draaien van zijn tegenstander en ‘m loepzuiver in het doel te schieten. Zaterdag de kwartfinale, hopelijk weer op en top welpiewaardig.

 1. 6

  De wet van de statistiek … Duimen voor Spanje dus. Want Torres is dé spits van het jaar, weet iedereen die the Premiership volgt.

 2. 7

  (De problemen bij Italië, bv. snelheid, scorend vermogen, zijn nu ook niet plots verdwenen na een matchje tegen de sukkels annex pechvogels van Frankrijk he. Ik zet in op Nederland Rusland, Nederland Spanje, Nederland Portugal. En die laatsten winnen, nu Figo niet meer meedoet.

 3. 13

  Op een gegeven moment heb je het wel gezien met dat kooidansen.

  (heb net toch zeker twintig minuten met intens plezier naar de spuugbellen van mijn uk gekeken)

 4. 15

  Even VOC omdraaien *kuch*

  Zie het zo Kittekat..met kinderloze blogs zoals b.v. http://www.remkocaprio.com/ …comments in jaren..Nada…pijnlijke stilte.. Gezappige lezers blijkbaar;)

  U/jij daar in tegen..alweer 13. Ik hou geheel niet van voetbal, maai het gras enzo en luister naar die typische geluiden wat ik toch ook weer leuk vind om te horen . Je voetbalding vind ik erg leuk.

 5. 18

  “Na drie wijn lag ik lallend onder de tafel en ging Hank zich bemoeien met de etende dames achter ons, of ze wat zachter konden praten over hun werk. Dat leidt zo AF van het zachte haasje met truffelsaus. Verse ouders kunnen niet meer tegen alcohol, zo is dat.”

  Daarom is dat rookverbod ook zo schadelijk voor het uitgaansleven.

  Daar haal je alleen maar mensen mee binnen die tevoren nooit uit gingen en vanaf 1 juli, overmoedig door welgeteld 3 slokken wijn, uit gebrek aan eigen verhaal anderen lastig vallen met hun geklaag.

  Tsja… Lang leve de underground zullen we maar zeggen! Daar geen bug a boo types te vinden..

 6. 19

  Soepkip, schatje. Je moet niet alles geloven wat ik schrijf. Hank is de bom en zal zich nooit gedragen als een verwend ventje met een bugaboo.

  Ik zal de volgende keer wat schrijven over de onhandigheid van snuiven vanaf witte toiletbrillen.

  (godsamme zeg, moeilijk om iedereen hier happy te houden)

 7. 22

  Tussen het wandelen richting brug en het thuis kijken naar de tweede helft zit verhaaltechnisch een behoorlijk gat.
  Was het mandje verschwunden?

 8. 23

  Kittekat, wil je wat erotiserends schrijven? Zo voor de a-sexuele voorkomens van de neeste van het geld bulkende Russische maffia en mannen babyfaces als Torres?

 9. 24

  Snel eten leer je wel met een baby. Ik wil niet al te optimistisch hier een potje gaan zitten juichen, maar vannacht heeft ze doorgeslapen tot half zes. Dat is helemaal vet underground!

  @Kimberley; je kan sowieso de wedstrijdverslagen van de BBC lezen, die zijn erg fijn.

 10. 25

  Tja ’t is ff afzien met zo’n kleine. Krijg je straks nog zwemles enzo. Je bokavond zou er bijna bij in schieten. Als ze echter een jaartje of 12 zijn, heb je er nog last van maar kun je bijvoorbeeld weg zonder oppas.

 11. 26

  En dat ze dan op haar 18e gaat samenwonen met een boomactivist – tegen die tijd hebben we daar vast een tekort aan – als tegenreactie omdat we nog steeds boeken (papier, mama! onnodig gebruik van pa-pier) durven te lezen.

 12. 27

  Als ze niet uitgestorven zijn, dan zal er tegen die tijd zeker een tekort aan boomactivisten zijn. Mooi dat je die aan tafel krijgt en na het eten dia’s laat zien van autovakanties en dat die jongen dan HELEMAAL GEK wordt omdat hij, buiten zijn fietsvakantie naar het Keulen (en direct weer terug), nog nooit in het buitenland is geweest. En de belofte van reizen dmv teleportatie-innovatie schiet ook maar niet op (alhoewel er toch al drie jaar een commissie, inclusief minister-president Valerio, mee aan de slag is).

 13. 29

  Maar liever dat nog, dan het bord voor zijn kop van de zakenman……..Of van de VVD of TON-aanhanger. Moet er niet aan denken zo’n gladde ego, glbberige geldwolf over de vloer. Het kan inderdaad nogal lullig lopen allemaal. Toch blijft het mooi spul.

 14. 32

  Er slaat ineens een beukende Oranjemoeheid toe. Ja, het is hier ff- tjes geen rozegeur sorry. Door de heisa eromheen kan ik me heelmaal niet meer concentreren op het spél. En het stukje hielp ook al niet catwoman je wordt weer bedankt. Want ook al was de buit (tegen Roemenië) al binnen…varkenshaasjes in truffelsaus?, “gansjes” die tegen barmannen aanschurken?…pff, en allemaal naar Bern…allemaal een alibi om glockenspiel tussen koeibellen van Zwitserse Mädel te poken. Hier, zelfs de spelers gaan erin mee: ”van Persie durft tegenover de Televaag hardop te dromen”:

  “Echte rasspitsen zijn ronduit geil. Zoals een man jacht kan maken op een vrouw, zo ziet de topscoorder pur sang een seksuele uitdaging in het net.”

  Eén Grote Geile Oranje Massa dus. Ik voel me zo langzamerhand een soort Remy. Is er dan niemand meer zoals ik die zonder al die ruis kan. Die alleen geconcentreerd kijkt naar de looppatronen en wie b.v. uit zijn zone loopt. Het lijkt potdomme wel of het draait eigenlijk alleen maar om de Oranje sex. Bah. Ik word er allemaal nou niet erg vrolijk van. Ik word er zelfs een beetje verdrietig van. En als ik verdrietig ben dan moet ik getroost worden. En dat kan op allerlei manieren.

 15. 37

  Komop, Yevgeny Pod. Doe een raam open, laat de geur van oranjebloesem de binnenkant van je neusgaten kietelen, eet een moorkop en probeer het 100% Seedorf gevoel vast te houden. Nog drie wedstrijden te gaan!

 16. 38

  Verdriet is idd een mindere emotie. Als dat echter gevolgt wordt door troost middels sex. Wil ik ook wel even verdrietig zijn. Nog 3 wedstrijden en meeeeeeeer. Vanavond de mofjes!
  Ze zullen wel weer door-zwijnen.

 17. 39

  @ YP: Ik herken het wel een beetje, geloof ik. Mooi spel, goede resultaten, het is allemaal prachtig. En toch een verweesd gevoel als je al die feestvreugde ziet. Het lukt niet om me er aan over te geven. Zou dat soms komen omdat er geen druppel Sparta-bloed in de selectie zit?

 18. 40

  @38: De Duitsers zijn inderdaad door, maar deze keer toch wel verdiend en met aardig voetbal. Vinnik.

  Portugal was een beetje wanhoopspogingen voor het doel (met daaraan voorafgaand af en toe een paar aardige aanvallen).

 19. 42

  ‘..verdiend en met aardig voetbal..’

  Ok, de zweep met er hier nog eventjes GOED overheen, want dit gaat helemaal de verkeerde kant op. De manschaft heeft gewoon weer laten zien dat ze een soort van beukmachine zijn, met schweinsteiger en schwalbemaster ballack voorop. Niks geen schoonheid, gewoon brute kracht. Wie weet wat er allemaal niet heen en weer gesmst werd tussen der bondscoach en deco, met doodsbedreigingen, banden van spelersbussen die leeggeprikt worden? Nein!
  En het lukt je niet om er aan toe te geven? Doe dan ook de oefeningen die ik heb meegegeven! Adem diep in, denk aan de vlassige snor van MvB, adem diep uit, ontspan en vul de bal met gevoel.

 20. 45

  Hm, finale Duitsland Spanje, lekker rechts. Heb die twee ploegen nog niet veel tegen elkaar zien spelen. (Herken nl. het YP & Oplawaai gevoel. Boulahrouz gaat de beslissende penalty staalhard IN de Spaanse doelman schieten.)

 21. 46

  MvB vs MvB ;-) Verder ook eens … eigenlijk is dat Duitsland een geniepig ploegje, van Ballack naar (spuwende) Völler naar Mattäus (sorry Lothardefilmkenner) terug naar … En dan vergeet ik niet eens Schweinsteiger, Hoenoemtdiemetznnekmatjeweer, Schumacher en ander vies testosteron.

 22. 53

  @52: Doet er niet toe of ze de moeite waard is. Het is allemaal virtueel. En ze is trouwens getrouwd, meen ik. Dus dubbel virtueel.

  De Kittekat van mijn dromen kan talloze vormen aannemen al naargelang le gout du jour.

 23. 56

  @55: Walk-over voor de Duitsers? Ik geloof dat de Turken vier of vijf man moeten missen in de halve finale. En na 120 minuten spelen zijn die gasten wel kapot.

  Maar wat een sensatie weer, zeg! Turkije, de kampioen van het terugkomen. Scoren in de allerlaatste seconde en dan de penalty’s winnen. Niet normaal meer.

  Arm Kroatië. Die kunnen nu allemaal in regressie aan de moederborst van Kittekat :-)