1. 7

  @3: Qua olie zijn die aardbevingen wel gunstig. De scheuren die ontstaan, kunnen als oliereservoir dienen en het beven helpt met het verzamelen van de olie.

  Op korte termijn kan het wel vervelend zijn ja, een fikse beving evt. in combi met wat vulkaanuitbarstingen kan de infrastructuur fors beschadigen. Overigens kunnen die schooken ook wijzen op vulkaanuitbarstingen.

  Kan iemand nog eens die link naar de vulkaanstatussen tevoorschijn toveren?

 2. 8

  @7 Voor de zondvloed (Noach) waren er geen aardbevingen. En was er ook geen olie. Dus wat dat betreft klopt het wel wat je zegt.

  Dus waarom jij tegen de Scheppertheorie bent, dat is gewoon echt niet logisch.

 3. 18

  @10: Toch maar deels hoor, die scheuren (oke, breuken is de betere benaming) zijn echt belangrijk. De bevingen is wilde fantasie, toegegeven.

  @8: Was er geen olie voor de zondvloed?

 4. 20

  Je had wel gelijk mijnsinziens, een breuk in een scheefgestelde seal (impermeabele laag) met een verschuiving tot gevolg en als daaronder een permeabel verzadigd reservoir onder ligt krijg je een mooi plekje waar de olie/gas zich kan verzamelen, een trap.

  In 7 vergat je alleen deeptime, want dat duurt allemaal heel lang.

  Zondvloed M44?? nee toch.

 5. 22

  644

  Dank je Larie, waarschijnlijk heb ik niet goed opgelet, ik dacht altijd dat de koude stroom over de bodem ging en de warme over de oppervlakte… (gaat artikel nogmaals lezen)