Het recht op patat

Er dreigt een serieuze patatcrisis voor het Nederlandse volk. Door een verdubbeling van de aardappelprijs zal voor de gewone man de patat straks onbetaalbaar worden. Gelukkig gaat de PVV vandaag proberen de minister mondelinge vragen te stellen over deze schrijnende situatie.

“Het lid WILDERS (PVV) aan de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit over de gevolgen van de recente verdubbeling van de aardappelprijs voor de prijs van patates frites, en de mogelijkheid om met overheidssteun de betaalbaarheid van frites voor de lage- en middeninkomens te behouden, mede met het oog op a.s. Koninginnedag” (via: denhaag.pvda.nl)

Na heldhaftige politieke bemoeienis om ons bier, staat de PVV vandaag dus op de bres voor ons onvoorwaardelijke recht op patat. Welke voedingswaren zouden deze zomer nog meer op de warme steun van de PVV kunnen rekenen? Couscous, lamsvlees en kouseband? Of misschien toch maar beter een oerhollands product als Italiaans soft-ijs?

Update| Onvolprezen politiek weblog Stemhok.nl p0wned Den Haag:
Website stelt ‘Kamervraag’ namens Wilders (nu.nl), Meüs kom er maar in…

 1. 2

  Geert weet tenminste waar het om draait in het land en brengt de politiek dichter bij de burger. Weg die kloof! Omlaag met de patatprijs! Hulde aan Geert!

 2. 5

  Ik vind de koffie ook nog wel aan de dure kant. Kan Geert daar niet ook eens wat aan doen?

  En whisky natuurlijk, maar dat zal wel niet Hollands genoeg zijn….

 3. 7

  Maar de overheid wil toch jijst dat de lage inkomens minder patat gaan eten met het oog op de recente obesitasawareness?

  Het is volgens mij algemeen bekend dat overgewicht correleert met inkomen en opleidingsniveau. Eten van frites is zo ongeveer de ongezondste manier van aardappels nuttigen. De prijsstijging lijkt me een uitkomst.

 4. 9

  @Kaasploeg

  het ongezonde is vooral de kilo’s mayonaise die men meet de frites nuttigt, in ongeveer even grote hoeveelheden qua energie als de frites zelf. Wat dat betreft lijkt het me nauwelijs helpen, eerder moet men de prijs van eieren kunstmatig belasten.

 5. 12

  Partij voor Vriet en Vet ^^

  Wat een held, eerst Ons bier nu onze friet.

  Ik zeg een standbeeld voor die man.

  Ik geloof overigens dat de frites prijs zo hoog is doordat er een beetje te weinig regen is gevallen vorig jaar, hierdoor zijn de piepers van inferieure kwaliteit.

  Mischien dat er ook kan worden gewerkt aan een irrigatie voor frites-aardappel subsidie.

 6. 17

  Is Wilders bezig met een nieuwe strategie? Niet meer inspelen op dingen die “wij” eventueel eng vinden (moslims volgens hem), maar zich richten op zaken waarvan hij denkt dat we ze leuk en lekker vinden? Navelstaren ipv xenophobie…

 7. 20

  Zit er trouwens geen patat in de voedselpakketten bij de voedselbanken? Of zijn die al allemaal opgeheven door de nieuwe regering, ik hoor of lees er nl. nooit meer iets over, terwijl het in de maanden voor de verkiezingen toch nog het toonbeeld en bewijs van armoede in Nederland en de perversiteit van de VVD was. TOCH?!

 8. 25

  @23: Zij en Jos vd Lans stonden toch niet voor niets op de lijst voor de Tweede Kamer verkiezingen, zodat 1 van beiden eventueel al eerder in kunnen schuiven?

 9. 27

  @25: vdLans staat niet op de 2e Kamerlijst. Buitenweg is lijstduwer, en ik denk dat het lastig wordt alle 20 kandidaten daartussen te dwingen af te zien van het innemen van een kamerzetel. Ik zou dat ook hoogst onwenselijk vinden trouwens.

 10. 28

  je kan goede aardappelen beter 10 minuten koken en dan in blokjes een half uurtje in de oven doen. besprenkelen met cajun kruiden. en als nachtschade ook handig als goedkope pil van drion?

 11. 29

  @ David: Ik bedoelde Tof Thissen. Het lijkt me ook niet wenselijk om je er zo tussen te persen, maar door hun 2en zo op te nemen lijkt het alsof er wel over nagedacht is. Het zal ook niet op die manier gebeuren, maar als het nodig is kan t wel.

 12. 31

  Eindelijk een goede actie van de PVV! Hulde!

  Het wordt hoog tijd dat de aardappel (herkomst Zuid Amerika) als nationaal voedsel, voor iedereen beschikbaar blijft. Tulpenbollen zijn als alternatief, culinair niet verantwoord.

 13. 33

  @TRS, dat sommetje klopt, dit weekend las ik dat je geen lid kan worden van de PVV. Het is een stichting die enkel hetv gedachtengoed van Wilders uitvoert, anderen hebben geen invloed op de koers. Niet zo democratisch dus.

 14. 35

  De PVV wil dat de minister moren alle ziekenhuize sluit waar arts-assistenten nog het werk van de artsen doen. Dan kan vanaf morgen geen enkele patient meer geholpen worden. Wat een simplistisch denken van de PVV…

 15. 39

  Er moet wat gebeuren aan de cultuur in ziekenhuizen. Veel artsen schuiven de rotklusjes af op de artsen in opleiding. Maar je gaat daarom toch niet in 1 dag een heel ziekenhuis sluiten. Waar moeten de patienten die in het ziekenhuis liggen aan al die apparatuur dan heen?
  Daar heeft de PVV vast ook wel over nagedacht…..

 16. 54

  @Theedoek: niks ingetrapt, er staat toch duidelijk “gaat proberen” en in de PvdA link staat ook dat de vraag nog niet is goedgekeurd, dit was het enige wat er op dat moment te melden was.

 17. 57

  Wel de vraag hoe dat stuk in de machine van de tweede kamer gekomen is. Kan me niet voorstellen dat ze het zomaar van buiten gemaild hebben….

  Kom er maar in Stemhok!

 18. 60

  Waarschijnlijk is dat ook zo gegaan bij die vorige belatafelde kamervraag*. Iemand stelt een kamervraag uit naam van Wilders en als het in zijn electorale straatje past wil Wilders best met de eer strijken. Als Stemhok het niet had opgebiecht was Geert nu de grote held van patatminnend Nederland.

  * Vraag van 15 maart 2007:
  1.)
  Heeft u kennisgenomen van het bericht “Hangjongeren op vlinderjacht in Marokko”?

  2.)
  Is het waar dat zestien Marokkaanse hangjongeren uit Rotterdam die in aanraking met politie en justitie zijn geweest op een gesubsidieerde reis naar Marokko zijn afgereisd om op zoek te gaan naar vlinders en meer over natuur en milieu te leren? Is het waar dat de kosten hiervan mede door het Ministerie van Ontwikkelingssamenwerking worden betaald?

  3.)
  Zo ja, bent u knettergek geworden?

  4.)
  Wilt u ervoor zorgen dat dergelijke wanstaltige reizen nooit meer zullen plaatsvinden op kosten van de belastingbetaler en de al betaalde subsidie wordt teruggevorderd?

  http://www.geertwilders.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=728&Itemid=1

 19. 61

  Toch heb ik een naar gevoel met deze actie omdat wellicht de ‘Haagse’ deur , die net op een kiertje stond, weer gesloten wordt.

  Namens iemand spreken vindt van een andere orde dan na overdenking het overnemen van ideeen van belangenorganisaties.

  Je ‘nick’ stiekem misbruiken gebeurt wel eens en de reacties zijn in de regel vrij heftig.

 20. 62

  @larie: De persoon heeft gewoon onder zijn eigen mailadres iets opgestuurd. Beetje dom van de griffie.

  En qua sluiten van de deur. Dat gaan wij natuurlijk niet zomaar laten gebeuren :-)

 21. 64

  Toevallig weet ik hier iets meer vanaf. Lees en huivert. Sommige Hendo’s hebben goeie patat. De rest van de witte blokjes (Aviko e.d.) is voorgeweekt strokarton.