Het einde van het handschrift?

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (7)

#1 S’z

5 1

 • Volgende discussie
#2 Van Katerschoten

Periodiek Thema Alert!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 Branko Collin

Huh?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 Van Katerschoten

Mijn excuses heer Collin, ik had het op een briefje geschreven maar kon niet meer ontcijferen wat ik nu precies bedoelde.

Maar nu weet ik het weer, de juiste bewoordingen:
Terugkerend Thema Alert!

Dit is nu typisch zo een onderwerp waarover zo eens per jaar (of misschien per twee jaar) een artikel verschijnt met exact dezelfde inhoud en/of strekking.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 KJ

Het gaat er niet om dat we niet meer kunnen schrijven; het gaat erom dat we allemaal kunnen lezen !

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 Branko Collin

Ik moest op een gegeven moment voor de derde keer leren schrijven. Is het waard die anekdote te vertellen? Ik weet niet of ik hier al eens eerder onder allerlei commentaren had gekwakt.

Afijn, toen ik 9 jaar geleden als freelancer begon, had ik nog het idee redacteur/journalist te worden. De uitgeverijen die ik aanschreef hadden vooralsnog alleen drukproefcorrectiewerk voor me. Als je drukproeven corrigeert, zet je in de drukproeven een tekentje dat aangeeft welk bereik moet worden gecorrigeerd. In de kantlijn herhaal je dat tekentje, en vervolgens schrijf je daar de correcte tekst achter. Daarvoor moest ik mijn handschrift opnieuw uitvinden, niet omdat ik niet meer kon schrijven, maar omdat in mijn tweede handschrift tekens voorkwamen die te veel op andere tekens leken.

Mijn tweede handschrift was namelijk gebaseerd op drukletters: zo zag mijn s er als een S uit, maar dan kleiner. Idem dito voor mijn k vs. K, enzovoort. Dat tweede handschrift heb ik halverwege de middelbare school bedacht omdat mijn eerste handschrift volstrekt onleesbaar was.

Hm, niet echt een interessant verhaal. Alvast mijn excuses voor het over een fractie van een second op de “Plaats reactie”-knop drukken.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 S’z

Nou, KJ #5, met de geletterdheid wil het toch niet overal vlotten hoor !

@#3 : #1 is sms voor “ja” (mijn antwoord op de vraag in de titel)

@#6 : heb het zo erg niet maar ken het gevoel, schrijven en soep lepelen voelen verouderd aan, onuitstaanbaar, moeilijk, en alleszins zeer vervelend

 • Vorige discussie