“Hedgefunds wilden euro crushen”

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (8)

#1 TimF

Griekenland weigerde het laatste (schandalige) voorstel van Goldman Sachs (en wie weet nog meer) en nu betalen ze de prijs. Dat bankiers mafia zijn wordt wederom bevestigd.

 • Volgende discussie
#2 Nick

Open een account bij een willekeurige beleggingsbank en je kan zelf ook de Euro shorten. Heeft weinig met een complot te maken, is niet de eerste (of laatste) keer dat bedrijven een slaatje willen slaan uit een crisissituatie.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 JSK

Pfff… alsof het ‘internationale financiele bedrijfsleven’ schuldig is aan de problemen in de Griekse economie. Als je ergens verontwaardigd over wil zijn, wees het dan over de Griekse regering die tussen neus en lippen herstelbetalingen van Duitsland eist, of de Griekse insider die met 53 op pensioen gaat en zo de toekomst van een hele generatie jongeren loopt te vergallen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 Gen. Major. S. Butler
 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 E-Vent

Het zijn sterke schouders die de grote verantwoordelijkheid moeten dragen. Helaas worden de schouders geplaatst onder het eigen belang. Bestuurders en bankiers lijken niet goed om te gaan met de belangen van degene die ze zouden moeten dienen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 keest

@2 en 3: Niemand suggereert hier complot of ‘wil ergens verontwaardigd over zijn. Het is juist de normaliteit die het probleem is. Dat ze even tijdens de lunch zitten te bedenken hoe ze flink kunnen cashen uit de ellende van een land.
@3: Nu de griekse staat de verzetshelden van WO II in elkaar slaat (http://www.indymedia.nl/nl/2010/03/65799.shtml) is dat inderdaad een rare eis. Verder klets je weer onzin.
@5: Bankiers die belangen van anderen zouden moeten dienen? Waar heb je het over, dat hoeven ze helemaal niet, daarom moeten we ze ook eh… uitfaseren.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 JSK

@6: Dat ze even tijdens de lunch zitten te bedenken hoe ze flink kunnen cashen uit de ellende van een land.

Deze ‘ellende’ waarin Griekenland is geen natuurramp dat hen zomaar is overkomen. De voornaamste oorzaak is het eigen gedrag. Overigens is de winst van de hedge funds niet het verlies van Griekenland maar dat van degenen die nog vertrouwen hebben in Griekenland, met name Europese banken.

On topic: ik vind het een kinderachtige opstelling om kredietverleners (waaronder hedge funds) het kwalijk te nemen dat zij niet hun geld willen weggeven. Die aan lager wal geraakte studentenvriend leen je op een gegeven moment ook niks meer uit. Het zou wat zijn als hij vervolgens zou spreken over een complot van jou tegen hem.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 seven

Investeerders die bv Griekse staatsobligaties kopen ontvangen veel meer rente http://epp.eurostat.ec.europa.eu/guip/introAction.do?profile=cpro&theme=eurind&lang=en omdat er een veel groter risico is dat ze de lening niet terugbetalen. Vroeger voor de Euro konden ze dit veel meer opvangen via devaluatie van de munt waardoor het effectieve rendement na wisselkoers verliezen kleiner was en daar gelegd werd waar het hoort, nml griekenland.
Als ze toch gered worden gaat dat ten koste van de meer “voorzichtige” landen in de EU. Dan worden de Grieken beloont voor de corruptie in de staat en het systeem dat bv ambtenaren (waarvan griekenland er ook nog veel te veel heeft) voor hun 35e volledig met staatspensioen kunnen.

 • Vorige discussie