Harry Mens woest op DWDD

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,
[speld]

Harry Mens in Business Class (Foto: Wikimedia Commons/Willem81)

De Wereld Draait Door moet openbaar maken hoe veel gasten betalen om aan te schuiven aan de tafel van Matthijs van Nieuwkerk. Dat eist Business Class-presentator Harry Mens, die spreekt van oneigenlijke concurrentie door de publieke omroep. Hij heeft een lijst samengesteld waaruit blijkt dat gasten bedragen betalen die variëren van 1.000 euro voor een optreden van Moke (‘een vriendenprijs’) tot 40.000 euro voor het tonen van de schilderijen van Willem van Hanegem.

Mens zelf heeft er nooit een geheim van gemaakt dat mensen bij hem tegen betaling aanschuiven. “In het prachtige Hotel Oranje kunt u voor een klein bedrag uw waar verkopen. Van Zuid-Afrikaanse wijn of bodyscans tot omstreden beursadviezen. Dat u-vraagt-wij-draaien principe is door de VARA schaamteloos gekopieerd. Het zou netjes zijn als ze over de brug zouden komen met de exacte bedragen. Met hulp van de belastingbetaler vist Van Nieuwkerk uit dezelfde vijver als ik.”

Mens zegt geschokt te zijn door de bedragen die gasten moeten neerleggen. Zo koopt Joost Zwagerman een maandelijks optreden van 5.000 euro in om zijn status als dé ‘duider van de tijdsgeest’ te consolideren; een bedrag dat hij overigens in veelvoud terugverdient met zijn gastoptredens als ‘deskundige’ op diverse evenementen. De presentatie van het servies van Yvon Jaspers heeft waarschijnlijk een bedrag van vijf nullen gekost. Felix Rottenberg en Jack de Vries krijgen volgens insiders korting. “Misschien wat oneerlijk, maar mensen die DWDD jaarlijks met 400.000 euro steunen verdienen ook wel een speciale behandeling.”

Een groep minder bekende en ex-bekende Nederlanders is een actie begonnen tegen het VARA-programma. Bij monde van woordvoerder Ronnie Tober laten zij weten de bedragen die nodig zijn om in de nationale spotlights te staan niet meer op te kunnen hoesten. Er dreigt volgens hen een kloof te ontstaan tussen gewone BN’ers en een elite, die het zich kan permitteren om in DWDD te komen. Tober: “Zo ontstaat er een wereld waarin alleen echt rijke BN’ers op tv komen. De rest van ons moet het met zo’n blits cameraatje stellen. Terwijl ik na al die jaren bijvoorbeeld best veel van computers weet, maar ja, zo’n familie Klöpping heeft blijkbaar een stuk meer te besteden.”

Reacties (1)

#1 sander_1583

Inderdaad DWDD is overbodig, Blijkbaar is een strippenkaart voor de pvda een koopje geweest

Hulde

Zie je wel, het is niet zo moeilijk om eens niet over Wilders te typen