1. 3

  Ik begrijp er ook geen flikker van, maar 1) het is zo onwaarschijnlijk dat het wel waar moet zijn (dit verzin je niet), en 2) Haider of de FPO besmeuren heeft na zijn dood toch geen zin meer, dus waarom zou het uit kwaadwillende motieven naar buiten gebracht worden ?

 2. 4

  @3: Het kan ook een afleiding zijn van de werkelijke donateurs, die misschien in Oostenrijk zelf zitten en liever niet bekend worden.

 3. 5

  Waarom zo verbaasd? Zowel Khadaffi als Hoessein hadden toch de naam kwistig met subsidies te strooien voor clubs en mensen die ook maar een beetje behulpzaam waren voor hun politieke ambities. Van smerige terroristen tot oprechte liefdadigheidsclubs en alles er tussen in, dus ook politici. En Haider was altijd nogal tegen de Joden en vóór Arabische rechten, en had op een zeker moment ook nogal wat in de melk te brokkelen in Oostenrijk (waar Irak en Libië misschien ook nog wel economische belangen hadden). En hij was rechts, dus sowieso corrupt.

  Volkomen logisch dat hij dat geld heeft aangepakt.

 4. 6

  Ik meen me te herinneren dat vlak voor de invasie van Irak Jorg Haider nog voor een omstreden ‘bemiddelingspoging’ ging naar Saddam. Of was het om Oostenrijkse staatsburgers te evacueren, zoals zijn voorganger (soort van) Kurt Waldheim ook al deed voorafgaand aan de Eerste Golfoorlog? Die oud VN-secretaris die bij zijn sollicitatie zweeg over zijn activiteiten aan het Oostfront. Afijn beide heren hadden het niet zo op joden, net als Saddam…

 5. 8

  @5. Jou hoeven we niet meer serieus te nemen: rechts dus corrupt. Als je kijkt naar Italië waar de extreem-rechtse vriend van Berlusconi uit zijn partij is gestapt vanwege de corruptie van B. dan zie ik dat linkse politici nog niet zo vaak doen.

 6. 9

  Ha, een extreemrechtse Italiaanse politicus die niet corrupt blijkt te zijn! Als dat echt waar is dan is dat volmaakt tegen de natuurlijke orde en is het einde van de wereld toch wel echt nabij.

  Over wie heb je het eigenlijk? Dan kunnen we eens opzoeken hoe het echt zit. Deze persoon kreeg zeker zelf niet genoeg?

  Dat er in nominaal linkse partijen soms corruptelingen rondlopen zal ik niet ontkennen. Daarom zegt men ook wel eens van dat soort “linkse” politici: links lullen, rechts vullen. Maar van rechtse politici zeg je dat niet eens, vullen is daar immers doodnormaal en een onderdeel van de ideologie.

 7. 10

  @9 “Daarom zegt men ook wel eens van dat soort “linkse” politici…”.
  Mooie redenatie, gaat die ook op bij intellectuelen?