Haha, die gereformeerden toch

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,
Fuck onthouding (Foto: Flickr/ewedistrict)

Ik stuitte op een interessante enquête onder gereformeerden, waaruit blijkt dat 79% vindt dat voorbehoedsmiddelen niet alleen gebruikt mogen worden als daar medisch gezien een reden voor is. Oftewel, onze gereformeerde medemens treedt het tijdperk van de anticonceptie binnen. Welkom en veel plezier!

Het hilarische aan het onderzoek is echter hoe de gereformeerde ‘intelligentsia’ met dit gegeven omgaan. Een huisarts zegt dat de gereformeerden het hoogstwaarschijnlijk niet zien als anticonceptie, maar als het invoeren van een ‘rustpauze’ tussen twee zwangerschappen: “In beide gevallen ben je regelend bezig, om een volgende zwangerschap uit te stellen. Het principiële verschil wordt bepaald door de motivatie erachter.”

Aha, right. Men laat hierover ook een dominee aan het woord: “[periodieke onthouding is] de meest aangewezen weg om een rustperiode tussen zwangerschappen te creëren, maar er zijn situaties waarin dit middel niet de oplossing is.”

“Er zijn situaties waarin dit middel niet de oplossing is?” Kan meneer de dominee ons misschien uitleggen in welke situaties periodieke onthouding niet de oplossing is?

Of zegt hij dat liever niet, aangezien we het dan hebben over strafbare feiten?

Reacties (6)

#1 bougeluk

Misgien ben ik niet christelijk genoeg, maar de clou ontgaat mij volledig: Kan meneer de dominee ons misschien uitleggen in welke situaties periodieke onthouding niet de oplossing is?
Of zegt hij dat liever niet, aangezien we het dan hebben over strafbare feiten?
welke strafbare feiten. wat gebeurt dan als er situaties zijn waarin periodieke onthouding geen oplossing is?
Ik heb trouwens een andere vraag, maar dan voor de meneer dominee en niet voor joost: stel, er is een stel dat al 10 kinderen heeft, bv mijn buren 1 huis of 3 verder op. Op zondagochtend loopt het gezin, vader voorop met een zwarte pak en grote sigaar in de mond, gevolgd door moeder met een kinderwagen in de hand, na de moeder komt de oudste dochter enz enz. keurig in de pas naar de kerk. Ik schat de leeftijd van vader en moeder onder 40 jr. het zijn keurige mensen hoor. Stel dat dit gezin nu het kindertal op 10 wil houden, hoe zal de periodieke onthouding moeten uitzien?

  • Volgende discussie
#2 Joost

Stel je zelf eens de vraag: In welke situaties is onthouding GEEN oplossing voor het niet krijgen van kinderen?

Het antwoord daarop is “nooit”.

Of kan jij wel zulke situaties bedenken?

En het antwoord op jouw laatste vraag: “totale onthouding, of meer kinderen”.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Basszje

Als je wil neuken is periodieke onthouding niet het juiste middel.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Joost

Ah, en hoe verhoudt dat neuken zonder kinderen te krijgen zich met het gereformeerd zijn, basszje?

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#5 bougeluk

@2 nee ik kan geen situatie bedenken, maar je hebt het over strafbare feiten, dus ging ik vanuit dat er dan dingen gebeuren die de wettelijke daglicht niet kunnen verdragen!! maar het valt dus mee, het is alleen een kwestie van aanschaf van wat extra middelen die het genot kunnen verschaffen zonder in contact te komen met het menselijke lichaam van het andere geslacht. Men kan natuurlijk ook op zoek gaan naar het verkrijgen van het genot uit contact met menselijke lichaam, maar dan zou het met het lichaam van iemand van hetzelfde geslacht, maar dat zal de dominee niet op prijst stellen, schat ik in

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#6 Henk van S tot S

Volgens mij deden de timmerman Jozef en z’n vrouw ook aan p.o. en dat werkte niet.
Gevolg:
Religieuze fokfabrieken ;-)

  • Vorige discussie