1. 2

  Ze gaan weg..wedden? (ik verlies veel weddenschappen maar in deze?:)

  btw..ik merk dat vanuit onze Zuiderburen er een tendens is tot gebruik van oldskool Oranje vrijstaat lingo ;)

 2. 4

  Dat gezeur over Vuvuzela’s, heeft dat niet een beetje met westers superioriteitsgevoel te maken? Wij ergeren ons aan die dingen, dus moeten de Afrikanen hun traditie maar even aan onze normen aanpassen…

 3. 6

  @5: En toch, als de Zuid-Afrikanen zouden zeggen dat die Indiaan met die trommel niet meer op de tribune mag omdat de kinderen er bang van worden zou ik zeggen: De pot op, Zuid-Afrikanen! En ik zou het goed vinden als de Zuid-Afrikanen dat in deze ook tegen ons zeggen.

 4. 7

  LOL @#4! Herman, wa’s me dat nu voor een opmerking. Heb jij al ’s een voetbalmatch gezien voor en nà? De voetbalcommentatoren, de scheidsen, de spelers, de trainers, ze gaan allemaal in behandeling moeten na dit WK.

 5. 8

  Waar ik me vooral aan erger dat is dat constante, monotone, allesoverstemmende, dreinende… gezeur over de vuvuzela’s.

  Ik hoor liever mensen op toeters blazen dan dat ze spelers en de scheids en elkaar de kanker en/of de gaskamer toewensen. Zoals de gezellige Europese fans plegen te doen.

 6. 9

  Ik vind het wel een aardig achtergrondgeluidje. Eigenlijk zouden ze dat bij wedstrijden in de Nederlandse competitie constant over de stadionluidsprekers moeten afspelen. Hoor je die tokkiespreekkoren ook niet meer.

 7. 11

  http://www.eurovisionsports.tv scheelt ook stukken. Geen irritante domme commentator stem meer. Zonder vuvuzela is dit een fantastische manier van kijken. Ik moet zelfs via de browser het videoscherm kleiner maken om het niet teveel afleiding te laten zijn terwijl ik werk. Awesome.

 8. 12

  Hmm die vuvuzela op eurovision schroef ik weg en vervang ik door http://www.nederland.fm en dat is te doen. Misschien als ze verder komen maak ik zelf een filter met SoundFlower :)

  Sorry dit loopt geheel uit sync. 1 van de 2 is niet live..

 9. 15

  Het kan toch ook haast niet moeilijk zijn om dat stomme ding eruit te filteren. Dermate monotoon dat ie een uiterst herkenbaar en nauw frequentiegebied bezet, en één die bovendien lager gaat zijn als normaal stadion-geluid. Dat moet minimaal heel erg bijna real-time kunnen…

 10. 19

  De grondtoon van de vuvuzela is ongeveer 233 Hz. Filter die frequentie weg alsmede de boventonen van ca. 465, 932 en 1864 Hz en de vuvuzela verdwijnt grotendeels.

 11. 20

  share, ik filter al een jaar of 15 van alles wat er niet in thuishoort weg uit analoge opnamen, met cooledit kon je van een sample gewoon een profiel aan maken, dat moet ook nu echt wel live kunnen

 12. 22

  Share, dat gaat dan een stroom geluid geven met hinderende scherpe dove vensters.

  Op het TNO is er een tijd gewerkt met tegengeluid en daar had je toch een ferme computer voor nodig. Bizar om dan met iemand een gesprek te voeren waar je dan flarden van hoort. Je evenwicht raakt dan gestoord..vreemd.
  Wegfilteren via tegengeluid is aldoende niks, op enige afstand hoor je dan het tegengeluid waar phi niet nul is.

  Ik vind die toeters , al eerder ergens gereageerd, uitermate irritant en doen schade aan het gehoor, de lympfeklieren belastend vanwege al die druppeltjes en (bovenal) het imago.

 13. 23

  Vandaag..koffiepunt ( da dag nadat al onze computers verdwenen waren..schept een band en een sociaal venster)..een Ghanese meneer..voetbal (my ass voetbal maar enfin) ..weetje zegtie ik schaam me rot..waarom dan?..kijk wij in Ghana doppen en hebben onze boontjes altijd zelf gedopt en we komen eraan, in tegenstelling tot daar (gebaar maken..doelde(.) op Suid afrika)..bedje gespreid en nu de wilden lopen uit te hangen..een schande!! zei hij..4 my skin.

  koffiepunt..op die plek bij mij komt ieder uit een ander land..daar gebeurt het.

 14. 24

  larie, tegengeluid is heel wat anders, met tegengeluid probeer je een oase van stilte te creëren in een omgeving met geluid, een straathoek waar je echt niks hoort midden tussen druk verkeer, dat is waar tno mee bezig was

  geluid weg filteren werkt heel anders, daarbij filter je een soort geluid weg, nummertje hieronder heb ik gefilterd met een programma van nu 10 jaar oud op een oude p4 bak uit 2001 en dat ging al vrijwel real-time, dat moet nu al helemaal real-time kunnen

  het origineel was een cassettebandje met een berg ruis en een dof blikkig geluid:

  http://www.yourfilehost.com/media.php?cat=audio&file=Tele_Aruba.mp3