H5N1 komt naar je toe deze herfst !!

is het de KLF?! NEE het is H5N1 !!!Onverwachts is het dodelijke vogelgriepvirus H5N1 aan de buitengrens van Europa opgedoken. In Chelyabinsk -aan de oostflank van de Oeral- worden momenteel duizenden kippen afgemaakt om de epidimie te stoppen. Waarschijnlijk is het virus afkomstig uit het noordoostelijker gelegen Novosibirsk waar het in juli opdook, trekvogels zouden het met zich naar het westen hebben meegevoerd. Russische gezondheidsdeskundigen verwachten nu dat het dit najaar zich via de vogelmigratie routes verder naar het zuidwesten zal begeven op weg naar het dichterbevolkte Midden-Oosten, Zuid-Europa en het immer goed voorbereide Afrika.

klik voor groter beeld In autumn 2005 the H5N1 virus may be spread from Western Siberia to the Caspian Sea and the Black Sea. Apart from Russia’s south, migrating birds may spread the virus to nearby countries (Azerbaijan, Iran, Iraq, Georgia, Ukraine, and Mediterranean countries) because bird migration routes from Siberia also go through those regions in autumn. (timesonline.co.uk)

De sterfkans bij besmetting met H5N1 is 50%, een cijfer waar Al-Qaeda jaloers op kan zijn. Dus wat gaat u: dames-en-heren-in-Den-Haag hier aan doen?! Nog meer geld uitgeven aan beveiligingcamera’s, nog meer asielzoekers uitzetten of gaat u investeren in de ontwikkelcapaciteit van vaccins en andere maatregelen treffen die nodig zijn bij het uitbreken van een dodelijke pandemie? Het volk rekent op u.

 • Bloggen tegen vogelgriep: Bird Flu: Can We Out-Collaborate a Pandemic?
 • Hoe te communiceren over vogelgriep?
 • Judeocentristische vogelmigratie-kaart (maar daarom niet minder waar)
 • http://vogelgriep.pagina.nl
 • Man van de foto: Dances with cranes…
  1. 8

   Als je kijkt naar de laatste golf (die nu westwaards rolt) zie ik toch iets van 20 doden op 60 gevallen. Dat geeft een lethaliteit van maar 33% (valt toch weer mee), maar veel belangrijker: het vertelt me dat de ziekte nogal zeldzaam is onder mensen. Met de besmettelijkheid (voor mensen dan) valt het dus ook wel fors mee.

   Tenslotte hoop ik dat de natte dromen van Osterhaus eens een keer uitkomen, want een goede pandemie helpt tegelijk de overbevolking aan te pakken EN vaagt in een klap het overgrote deel van de ouderen weg: Huppetee, weg vergrijzing, weg onbetaalbare VUT, weg dikke pensioenenlast, weg woningnood, weg hoge huur- en aankoopprijzen voor huizen, weg werkeloosheid!

   Overigens excuses voor het hoge simpele oplossingengehalte van mijn post.

  2. 9

   @Bismarck: Ik ben een beschaafd mens maar zo nu en dan &*&^$%#$%^^&&**((()O, dat u Uw natte droom maar niet mag overleven, sukkel (ben boos)

  3. 10

   @Bismarck: Laat ik het anders stellen. Wat heeft U, de korte broek wellicht net ontgroeid, bijgedragen aan de maatschappij.. ziektes bestreden?(ik wel), grote bijdragen in de staatskas gestort?(ik wel), internet ontwikkeld? (uitvindingen gedaan ten nut van het algemeen?

   *gaat naar buiten om af te koelen*

  4. 12

   Beste Larie: Zoals reeds opgemerkt had ik het inderdaad over simpele oplossingen. Verder was het uiteraard niet persoonlijk noch al te serieus bedoeld. Uiteraard trek ik me weinig aan van je betoog over ziektebestrijding, bijdragen aan staatskassen of uitvindingen. Daarvoor heeft de staat ook wel meer dan genoeg in jou geinvesteerd.
   Maw. je hebt je nut gehad, nu is het tijd om op te houden met consumeren, vorige generatie die je er bent!

   De korte broek heb ik overigens al bijna een maand niet meer kunnen dragen ivm. het huidige griep-in-de-hand werkende kwakkelweer in den lande en mijn onmogelijkheid dat te onvluchten, wegens de bezuinigingen als gevolg van de last van de grijze golf.
   met vriendelijke knipoog, Bismarck.

  5. 14

   @Bismark: Zo ken ik je weer :) maar wat mijn “betoog” aangaat.. in de middeleeuwen, waar ik ben geboren, moest alles zelf opgebracht worden. Mijn ouders en later ikzelf, hebben alles zelf betaald, zo ging dat in die tijd. Investeren met behulp van de staatskas is van nu.

   @Gerrit: Bij griep, zegt de piskijker, de UI. In de Ui zitten prostaglandines die een precursor zijn voor interferron. Deze door een subpopulatie witte bloedcellen geproduceerde stof heeft tot doel om bij beginnende infectie de “vijand” qua aantal in toom te houden tot antilachamen zijn gemaakt. Een soort cellentaalstofje.

  6. 15

   Nog even en je vertelt me dat je zelf de asfalt hebt gelegd voor de wegen waarop je rijdt, de scholen hebt gebouwd waar je les had en de dijk waarachter je woont!

  7. 16

   Het asfalt lag er nog niet, in heel rotterdam kinderkoppies, de school was door de amerikanen gebouwd (Marshall) en de dijk van rond 1864.

  8. 17

   Ik lees net op,

   http://vogelgriep.pagina.nl/

   dat postduiven niet besmet kunnen worden.

   Volgens mijn buurman (78 en al jarenlang duivenmelker)
   zou het geen probleem opleveren om electronische postjes ook daadwerkelijk op papier thuis te bezorgen.

   Al zegt hij erbij dat het beheersen van de al oude
   koeroekoeroe taal niet voor iedereen is weggelegd en er dus wat vertaalproblemen kunnen optreden.

  9. 18

   Even noot vooraf: dit is niet komisch bedoeld.

   Ik vind het behoorlijk griezelig allemaal. Niet omdat ik elke paniekzaaier die langsfietst automatisch geloof. maar omdat ik chronisch ziek en al in bezit ben van nogal een beroerde weerstand. En dus vatbaar voor dit soort vervelende dingetjes. Dat het bijna nooit overgaat op mensen zegt mij niets. Zeker niet nadat ik een menselijke variant van mond en klauwzeer opliep. (ja ja, mijn eerste reactie was ook de arts op zijn bek te rossen. maar hij was serieus. Dat is een kinderziekte die soms, heeeel som bij volwassenen voorkomt.)

   En onze overheid lijkt zich zoals gewoonlijk maar weinig druk te maken.

  10. 19

   Een paar links waar een en ander op de voet gevolgd wordt. Realiseer je wel dat er ook flink wat geruchten en speculaties worden gedeponeerd:

   http://www.recombinomics.com/whats_new.html

   http://effectmeasure.blogspot.com/

   Alle vogelgriep ramp scenario’s gaan er overigens van uit dat H5N1 overspringt naar mensen en dan net zo besmettelijk wordt als gewone griep. Ik heb begrepen (maar ik weet niet zeker!) dat de dodelijkheid van bepaalde griep virussen groter wordt naarmate het weefsel dieper in de luchtwegen en longen wordt aangetast, en dat de besmettelijkheid daarentegen juist groter wordt naarmate weefsel hoger in de luchtwegen wordt aangetast, dus de hoop zou kunnen zijn dat een virus dat muteert in een pandemie bij benadering niet zo dodelijk is als een huidige menselijke infectie van H5N1.

  11. 20

   Cinner: Ik hoor juist tegengestelde geluiden. Onze overheid maakt zich drukker dan die van andere Europese landen. Alleen in nederland moeten de kippen op stok, de rest van Europa vindt deze maatregel overbodig.

   Verder is er natuurlijk eigenlijk ook nix aan te doen als er ECHT een pandemie uitbreekt. Heel vervelend (vul gerust uw eigen term naar voorkeur in), maar verder een kwestie van over je heen laten komen. Dat is nou net het kleine stukje natuur dat de mens nog niet (geheel) onder controle heeft. Daar ben jij niet mee geholpen, maar er zit toch ook wat moois aan (anders was het helemaal een betonnen wereld).

  12. 21

   @Bismarck: ok, de kippen mogen op stok (en wij nog steeds meer betalen voor ‘buiten-eieren’). Maar de anti-virusmiddelen worden maar niet voldoende binnengehaald ondanks herhaaldelijke waarschuwingen van onder andere de WHO. Het is maar de vraag of ik zelfs daar mee geholpen zou zijn, maar grote groepen mensen zouden er wel een eindje mee komen.

  13. 22

   Het is nog maar de vraag of huidige anti-virusmiddelen ook maar iets zouden helpen. Waarschijnlijk niet, wat betekent dat de regering het alleen maar zou inkopen om de suggestie te wekken de bevolking te (kunnen) beschermen. Hoeft van mij dus niet! Het moet es uit zijn met dat medische wereldbeeld dat we alles kunnen en vooral MOETEN genezen. Zo gaat het nog mis met de evolutie. Straks surviven in nederland de mensen die de meeste chemische troep kunnen verwerken ipv. de mensen die sterk zijn en ziektes kunnen overleven!