Guantanamo heeft langste tijd gehad?

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Het lijkt erop dat Guantánamo, de Amerikaanse gevangenis op Cuba, zijn langste tijd heeft gehad.
Uiterlijk vandaag moet het leger de namen van de gevangenen openbaar maken. Dit heeft de rechter bepaald. Toevalligerwijs heeft het Amerikaanse ministerie van Defensie ook besloten dat éénderde van de gevangenen ook gevangen kunnen worden gezet in het land van herkomst. 14 mensen komen vrij omdat ze “geen bedreiging meer vormen voor de VS”.

Aangezien de rechterlijke macht in de VS de kant lijkt te kiezen vav de gevangenen is het hoogstonwaarschijnlijk geworden dat er ooit iemand die daar vast heeft gezeten daadwerkelijk in een normaal proces veroordeeld gaat worden. Verdachten waar de rechten van zijn geschonden kunnen in het Amerikaanse rechtssysteem namelijk niet meer gestraft worden.

Reacties (3)

#1 Dramklukkel

“Verdachten waar de rechten van zijn geschonden kunnen in het Amerikaanse rechtssysteem namelijk niet meer gestraft worden.”

Het Amerikaans rechtsysteem was echter al niet van toepassing. De “terroristen” zijn vijanden van de staat, geen POW oid. Om deze reden was het gevangenenkamp daarom op Guantanamo gevestigd… geen Amerika, maar een stukje nomans land. Om die reden vonden de US dat ze konden doen en laten. Triest he.

  • Volgende discussie
#2 Spuyt12

Niet helemaal waar. officieel was het volgens mij de bedoeling dat deze mensen ooit via de normale amerikaanse rechtspraak zouden worden berecht. Nu dat hoogstwaarschijnlijk niet meer kan wordt er weer een pijler onder het kamp weggezaagd.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Mark

Wat Spuyt volgens mij bedoelt is dat de gevangenen nu vrijgelaten zullen worden en niet meer op het vasteland van de VS vervolgd kunnen/zullen worden.

Goed dat Nicolai van zich laat horen en geen VS schoothondje speelt in dezen.

  • Vorige discussie