1. 1

  Nou dan is het nog veel erger volgens Wilders. Volgens het artikel gaat de gouverneur van New York een stukje grond van de staat ter beschikking stellen voor de moskee.

 2. 2

  prima oplossing.. zo hou je de “heilige grondrechten” (grapje hal) toch overeind en spaar je ook de gevoelens van de nabestaanden van 9/11..Blijkbaar waren er geen wetsregels voor handen waarmee ze die moskee op ground zero konden tegenhouden.. wel weer een freeride voor de islam.. dat kunnen die gasten goed, dat moet je ze nageven

 3. 3

  Zou treurig zijn als dat echt zo is. What’s next? Algeheel verbod?
  Geef niet toe aan haat.
  De aanslag heeft weinig met de Islam te maken.
  Laat Cordoba community center daar toch gewoon gebouwd worden. Het ligt +- 200 meter van ‘ground zero’.

 4. 4

  @2: “wel weer een freeride voor de islam”

  Kijk dat bedoel ik, geen goede oplossing dus, want alleen maar meer munitie voor mensen zoals sikbock en Geert.

 5. 5

  Imam Feisel Abdul Rauf is currently abroad. Despite several media reports, there have been no meetings scheduled between Imam Feisel and Governor Paterson, nor have there been any communications between the offices of Cordoba Initiative and the Governor.

  Furthermore, Cordoba Initiative and Park 51 are committed to maintaining the current planned location for the Community Center.

  http://www.cordobainitiative.org/

 6. 8

  Zo kan je zien dat zo snel het probleem, althans volgens sommigen, op de politieke agenda komt, er zoveel druk wordt uitgeoefend dat er iets verijdeld kan worden wat bij een grote groep, meerderheid van de Amerikanen volgens een peiling waar CNN uit citeert. Al de ophef, ik denk niet Wilders, maar meer Newt Gingrich en zijn achterban, waar een groot gedeelte van de Republikeinen achter staat, is een open etter geworden want tot de opening zou de discussie verder gaan, en dat zou ontzettend veel energie kosten, plus een stukje van de reputatie van de president schaden, hij staat inmiddels al in sommige peilingen wat betreft vertrouwen onder de 50%.

 7. 9

  @7: Gewoon bouwen waar die is gepland en toegestaan. Heb je net zozeer gemekker van Wilders (en sikbock?), maar geen vermenging van moskee en staat.

 8. 10

  dat is geen oplossing.. dat is niets doen.. ik verwijs je verder terug naar de vorige draad over ditzelfde onderwerp * kent bismarck en weet dat die eindeloos blijft doorzeuren *

 9. 13

  Het kan niet genoeg gezegd: Ground Zero heeft niets met moslims te maken. Daar zou dit project een positieve verandering aan kunnen bijdragen.

 10. 14

  Ah fijn. Eerst creëer je een probleem dat er niet is door tendentieus onwaarheden te verspreiden over een cultureel gebedshuis annex moskee (met zwembad?). Vervolgens noem je het potentieel verplaatsen van de moskee als oplossing voor de door jezelf gecreëerde problemen een “freeride” en insinueer je eigenlijk dat dat niet ver genoeg gaat (en er dus eigenlijk totaal geen moskee zou mogen komen).

  Een mooie blik in de psyche van islamofoob.

  Wat moet er overigens gebeuren met de moskee die er al is? http://www.masjidmanhattan.com/