Grote opruiming

Mijn blogtherapeut zegt dat het goed is eens een grote opruiming te houden. Dus dan jullie maar lastig vallen met wat linkjes die het niet gehaald hebben tot een artikel of gewoon nog rondhingen in mijn bookmarks.

Nederland
Over de groeiende betrokkenheid. Bloggende bewindslieden? Over CDA stuk Burgers en Barbaren. Waterlog.

Los
Rodrigo y Gabriela at Glastonbury. Fair Use economisch beter dan Copyright. Tekort aan verpleegsters in India. Internet slecht voor het klimaat. Mythe van de opwarming van Mars. Documentaire The Trap online. Handig overhemd vouwen voor op reis. Hoeveel vrouwen zitten er in het Parlement per land. Leuke webblog. Sargasso staat 19e. Vijf Amerikaanse mythes over Europa doorgeprikt. Mensen zitten helemaal niet op beroemdheden in het nieuws te wachten. China nu is VS 150 jaar geleden. Handig. Niet over Saoedi’s schrijven. Online Mindmappen. Benzine.

Raar
Sargasso verwijzing op wat een Russisch baby-forum lijkt. Mein Kampf online. Coexist. Zwembad.

Verenigde Staten
CIA doet iets met coke. Pentagon vraagt bankgegevens burgers op. Hoe Amerikaanse bedrijven nep-personeelsadvertenties plaatsen om vervolgens buitenlanders te kunnen inhuren, die zijn goedkoper. De economie groeit, waarom de salarissen niet? Wat is er nou met die 190.000 wapens gebeurd die de VS in Irak zijn kwijtgeraakt? Hoe je geen belasting hoeft te betalen als je salaris in muntjes komt. Iemand uit Mauritanië vrij na 5 jaar onschuldig in Gitmo, opgesloten vanwege uitgeloofde bonussen in Afghanistan. Effect Bush. Totalitarians. Strafblad huidige congress. Extreme Democracy. Inkomensongelijkheid. Amerikaanse media besteden veel meer aandacht aan Bin Laden dan Arabische. 50 advocaten kraken anti-terreurwetgeving af. Alle uitzonderingen op de wet die Bush op het laatste moment erbij heeft geschreven. Bedrijven krijgen voorrang op internet. Er sterven meer Amerikanen in het verkeer in het buitenland dan aan terrorisme.

 1. 2

  Heerlijk. Het kost een avondje maar dan heb je ook wat. Zeker vaker doen inderdaad;-)

  (hoewel mijn inmiddels verveelde wederhelft daar vast anders over denkt:P)

 2. 3

  * * * ziet sterretjes * * *
  Dit lijkt op web 3.0.
  Voorstel: vanaf nu potsen we allen altijd zo. Lijkt op de eerste stapjes in de nets, toen ooit vroeger.

  machtig Steeph.

  La spleen du blogue, çà alors …

 3. 6

  Heb nog steeds spijt van weglazeren 2 op het oog onschuldige plaatjesboeken waar oma ooit uit voorlas. Gewoon vervallen ruïnes, bladeren van de bomen…toeristisch. Echter vol fantasie onheilspellend en gruwelijk verteld: ene “Jan Haak” die zich schuilhield in de waterton, klakkende hakken, Moffen die haar moestuintje kwamen platstampen, de verrotte geur van dood…die dingen.

  Dus om dan maar rücksichtslos Mein kampf bij het grof vuil te zetten…ja nou ja nou..tja…