Grote opruiming – vervolg

Vervolg op de vorige week gestarte opruiming van mijn bookmarks (met wat verse aanvullingen).

Nederland
Mooie fotoblog. Onderbelichte cijfers van het CBS over gevoel van onveiligheid (minder) en sociale samenhang (niet slecht). Nederland volgens Denen op vierde plaats als Design land. Economendagboek, niet eens zo saai. Forum voor democratische ontwikkeling (beetje saai).

Los
Equador wil best Amerikaanse basis, als zij een basis in Amerika mogen. Hypes die uit de media verdwijnen in 2008. Vergelijk Bill Cosby’s speech over de puinhoop die de negers er van maken in de VS eens met dit stukje “over” de jeugd in Slotervaart. Waarom online databases met privacy gegevens zo gevaarlijk zijn. Gratis online studiebronnen (Engelstalig). En de online cursus Chinees van Teleac waar ik nooit aan toe kom. Weet je wat, doe er nog maar wat meer taalcursussen tegen aan. De schitterende PBS documentaire over de opkomst van globalisatie, ooit ook in NL uitgezonden, “Commanding Heights“. Minder cannabis gebruik in VK sinds semi-legalisering. Peak Food. Wie heeft de olie (kaart). De “zelfmoord” van dr Kelly staat terecht alweer ter discussie. BBC documentaire over de grootste deeltjesversneller die binnenkort start (vergaat de wereld). Vijf security extensions voor Firefox. Hoe de politieke elite in het VK vooral voor zichzelf bezig is (documentary). Nanotech kan bedreiging voor de gezondheid worden. ChaCha zoekmachine.

Raar
Vrijdag is de beste dag om blogs te lezen. Kaart, aantal Olympische medailles per inwoner van een land. Aparte foto’s (paar nsfw). Nog een bijzonder voorbeeld waar je als Sargasso al niet gelinkt wordt.

Verenigde Staten
Neocon roept “shut up” na lastige vragen. Nog steeds geheime informatie over moord JFK. “Als iemand je zou zeggen dat 50% van je belastinggeld naar het leger gaat, geloof je dat?” Als 4-jarige al een seksuele misdaad kunnen begaan? Oorlog in Irak kost tot 2017 $2.400.000.000.000. Al Qaida heeft de brand in California aangestoken, volgens Fox. De geheime aanloop naar de Iran oorlog (plus). Over de financiële crisis rond HealthCare, door de hoofdaccountant van de VS. Uitleg over de oorlog tegen drugs.

Genoeg voor één weekend?

 1. 3

  Steeph,

  Het linkje onder de woorden ‘dit stukje ‘ is wel van een heel groot calimero gehalte. ‘Zij zijn groot en wij zijn klein’.

  Behalve dat het artikel haast onleesbaar is zijn citaten als: ‘Het is fokking Bronx hier, geen grap’ geven maar aan hoe verwrongen het wereldbeeld is van de schrijver.

  Je kunt ook pogen een opleiding af te ronden en je eigen doelen te realiseren denk ik dan.

 2. 5

  @SalonSocialist: Ik vond in beide stukjes de overeenkomst tussen het opzetten van een subcultuur zonder het nemen van eigen verantwoordelijkheid zo gelijkend.
  Let wel, ik ben het dus op een paar punten eens met Cosby. Het VK stukje beschrijft het (schijnbaar) van binnenuit. Cosby beschrijft het van buitenaf. Maar beiden hebben ze het over hetzelfde volgens mij.

 3. 6

  @SalonSocialist: In tweede instantie, volgens mij moet je een laagje dieper gaan zitten dus. Dat de “groten” tegen ze zijn, is al eeuwen zo. Maar door niet je eigen verantwoordelijkheid te nemen (zoals de bewegingen van bv Martin Luther King in de 50 en 60-er jaren) heb je eigenlijk geen recht van spreken meer. Sterker nog, door zo laag te zakken met je eigen standaards, maak je het voor volgende generaties alleen maar moeilijker.

 4. 7

  Steeph 6.

  Na wat gesurf.

  Het opvallende is dat de schrijver inderdaad niet werkelijk een hangjongeren is maar een schrijver.

  De taal die hij uitslaat in het artikel zijn geschreven vanuit het perspectief ‘van iemand van de straat ‘.
  Vervolgens de schrijver op het stukje aanspreken is schieronmogelijk (een elsevier columniste is Bahara liggen er onderling flink overhoop). Satire is het eerste en laatste alom verklarende woord.

  Waarom zo’n ingewikkelde manier van ‘een bijdrage leveren aan het debat c.q je gal spuien. Lever dan als
  schrijver met een Marokaanse achtergrond serieuze kritiek. Zeker gezien zijn achtergrond moet dat kunnen.
  Het maskertje dit meneer optrekt in ‘requim voor slotervaart’ dood zo iedere constructieve discussie.

  Wat betreft die eigen standaard zakken ,maak je het inderdaad alleen maar lastiger voor de volgende generaties. Het aparte is ook dat positieve geluiden over marokaanse en turkse jongeren ik zelden lees vanuit de gemeenschap zelf. Op Sargasso was het Carlos die eens de lof uitte over derde generatie allochtonen.

 5. 10

  Tis nog even teveel. Bleef hangen bij geheime info m.b.t. moord JFK. Het zal dus tóch CIA officier George Joannides geweest zijn die Oswald als communistische lokeend in het boekenmagazijn Dealy plaza posteerde. Na het fingeren van het uitdelen pro- castro pamfletten en overlopen naar Rusland.

 6. 11

  De link naar de 4-jarige als sex offender, hoe waar ook als bericht over de samenleving, zwijgt in alle talen over de tientallen, nee honderden terroristische gevallen van juridisering op velerlei terrein. Heel veel van die berichten doen dat, alleen maar focussen op een klein weeffoutje in de wet. Dat maakt me wel een beetje misselijk. Of nee, gewoon loeiend kwaad natuurlijk. AARSHOLLEN!

 7. 19

  Steeph,

  opvallend is wel dat Bahara het als een leuk antwoord beschouwd. Geeft maar aan dat iedereen die serieus commentaar geeft weggewuifd wordt ,maar als het in z’n eigen stijl is vindt hij het wel leuk. De insteek is inderdaad anders.