1. 1

  Toch mooi als je ziet hoe de bekende Westerse mythe dat al die wapens in de derde wereld uit het westen komen, wordt ontkracht.

  Sommige mensen onderschatten het vermogen van niet-westerse mensen om hun eigen boontjes te doppen en sommigen snappen niet het soort boontjes dat wordt gedopt in landen als Pakistan.

 2. 3

  @King

  Wikipedia over de Russische AK-47 ( Its ruggedness and reliability are legendary):

  It is also found in the revolution era coat of arms of Burkina Faso, the flag of Hezbollah, and logo of the Iranian Islamic Revolutionary Guards Corps. “Kalash”, a shortened form of “Kalashnikov”, is used as a name for boys in some African countries.

 3. 4

  @theedoek, kun je er kernachtig eens bijzettenwaarom, ik kan t filmpje niet zien wegens op iemand anders zijn internet verbinding met datumlimiet… :(

 4. 5

  (Docu niet gezien) Maken ze in die streken niet hun eigen wapens? ’n Keer iets dergelijks gezien bij een reisprogramma van Michael Palin, als ik me wel herinner. Handmatig gefabriceerde revolvers en automatische wapens. Modern wapentuig met ouderwetse degelijkheid, zeg maar.

  ~ GBA.

 5. 7

  @Agricola

  Waarom bekijk je de docu dan niet? Het is maar een korte docu.

  Maar ze maken inderdaad hun eigen wapens en dat doen ze al eeuwenlang dus het is onderdeel van hun cultuur. Maar ze maken nu state of the art pistolen en machinegeweren.

 6. 9

  Ik betwijfel toch of ze in afrika dezelfde ijver vertonen. Deze mensen zijn duidelijk van oudsher bezig met wapens, het is hun vakgebied. In afrika kreeg men van oudsher de wapens aardig in de schoot geworpen.

  Zagen jullie overigens ook hoe de kinders ijverig de hulzen opvingen van dat geweer dat op straat afgeschoten werd?