Griekenland uitgesloten door FIFA

Een curieus bericht van de FIFA zo tijdens het WK. De FIFA sluit het Griekse nationale elftal (regerend Europees Kampioen) en alle Griekse clubs voorlopig uit van internationale wedstrijden, zoals de komende EK kwalificatie en UEFA en Champions League wedstrijden. Ook alle officials en scheidsrechters worden geschorst. Hierdoor komt ook de komende oefenwedstrijd tegen Engeland in gevaar.

Reden hiervoor zou zijn dat de Griekse overheid zich teveel bemoeit met het voetbal en de Griekse bond zelf steeds minder beslissingen kan nemen.

In particular, Fifa cited a proposed new Greek law on professional football leagues in the country that “constitutes another example of interference from the government in football affairs”

Een door de FIFA gestelde deadline om de wet aan te passen werd door de Grieken niet gehaald. Gek genoeg vermelden beide berichten niet om welke wetten het nu gaat. Ook de FIFA zelf is vaag: …to enable the association to be in conformity with the FIFA Statutes and the relevant UEFA regulations. Waarschijnlijk to be continued…

 1. 1

  hypocrieten allemaal daar bij de FIFA ook. waarom nemen zij niet zo’n een beslissing tegen een land zoals Togo? waarom Togo? iedereen weet wat gebeurde met het geld. Het houdt nooit op, die ”laat hen met hun eigen monsters”. Ik snap niet waarom een land waar voetbal en politiek toestand broer en zus zijn,nog lid van Fifa blijft terwijl die jongens tijdens hun eerst WK niks in zak hebben gekregen(omdat hun overheid,mijn overheid trouwens bemoeit zich ook met voetbal). En nu gaan ze een beslissing nemen tegen Griekenland? JA JA JA. Ik geloof in niks meer. Mensen zijn allemaal klote, hypocriete beesten. hoe wil men Afrika helpen te veranderen als zaken zoals dit wordt genegeerd in Afrikaanse landen? Alleen maar door het sturen van fondsen voor ontwikkelingshulp?
  Als het zo doorgaat, stichten wij(in arme en onrechtvaardige Afrika) onze eigen FIFA, VN en dergelijk. IK ben het ZAT, klote wereld!

 2. 2

  Kun je iets meer uitleggen over de situatie met Togo?

  Het is bovendien moeilijker om indirecte invloed te constateren en aan te pakken dan wettelijke invloed.

 3. 3

  had je Togo gevolgd tijdens dit WK? allerlei affaires…rond het zakgeld van spelers, de trainer die zou vertrekken en die toch gebleven is en nog dingen…de president van voetbalbond is de broer van de president wiens vader na 40 jaar met ijzeren hand het land heeft gestuurd anderhalf jaar geleden overleden. na een constitutionele debellatio(putsch) kwam de zoon aan de macht om zakken van pro fransen door te zetten in Togo. En het is vanzelfsprekend dat elke bond wat geld krijgt bij een WK. die broer van de huidige president, baas van de togolese bond dus, heeft geen cent aan de spelers gegeven. Fifa wwist dat want jij weet het ook, het was de slechte nieuws van dit WK. Dus ik had verwacht dat de Fifa maatregelen zou nemen zodat zulke dingen nooit meer plaatsvinden in andere Afrikaanse landen. maar ja> Teleurstelling, de organisatie gaat zeuren tegen Griekenland. DAt snap ik dus niet hè? ik bedoel hoe wil je sportiviteit promoten als je je ogen dicht maakt voor zulke dingen?
  na laat maar. zolang als klootzakken gaan bepalen wat we gaan doen op dat continent , komt het nooit goed. We komen zelf eraan, wij jongeren hier. Maar eerst gaan we zoveel mogelijk leren en machtig zijn…