Google valt Microsoft direct aan

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Office logoMicrosoft is behalve door haar besturingssysteem Windows ook groot geworden door haar Office pakket. Er is bijna geen enkele computer te vinden waarop dit niet (gedeeltelijk) geïnstalleerd staat. Het is dan ook één van de pijlers en melkkoeien van het bedrijf. Google wil daar nu een bres in slaan. Het gisteren geïntroduceerde Google spreadsheets is een onderdeel van deze aanval. Nu nog een test, maar straks als het goed is een complete vervanger voor Excel. Ik heb er even mee kunnen spelen, en het werkt inderdaad vrij prettig en zit logisch in elkaar. Af en toe net iets te traag, maar de traagheid van vandaag is met de nog steeds geldende wet van Moore in het achterhoofd snel opgelost. En het leuke is, jij hoeft er geen nieuwe computer voor te kopen. Dat doet Google wel. Want de hele applicatie draait namelijk op hun servers. Geen installatie nodig dus. En helemaal gratis.

Dat Google spreadsheets slechts een eerste stap is blijkt wel uit het feit dat het bedrijf in maart Writely overnam, een bedrijfje dat een online tekstverwerker heeft gemaakt. De makers hiervan verwachten dat ze in juli kunnen gaan testen. Zal dit voldoende zijn om de mensen van Microsoft zenuwachtig te maken?

Hieronder nog een screenshotje van Google Spreadsheets in actie:
Google Spreadsheets

Reacties (3)

#1 lara

Handig natuurlijk, dat je niks meer hoeft te istalleren, maar het betekent wel dat Google alle gegevens uit de spreadsheet kan bewaren en gebruiken voor gepersonaliseerde reclame of andere doeleinden. Dat doen ze met de gmail e-mails tenslotte ook.

  • Volgende discussie
#2 Mark

Inderdaad, ik vrees dat dat wel hun insteek is.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 micha

Daarnaast ben je totaal afhankelijk van de beschikbaarheid van de server om je eigen data te kunnen bewerken als je geen andere applicatie of een clientversie hebt…

  • Vorige discussie