Google blur

google blurEen paar dagen geleden breidde Google het Nederlandse bestand van satellietfoto’s flink uit, ongetwijfeld na de immense politieke druk.
Bijna heel Nederland is nu in groot detail te zien. Maar wat direct opvalt is dat veel objecten “wazig” zijn gemaakt. Blijkbaar valt er iets te verbergen. Zie bijvoorbeeld hier in Amersfoort en hier in Utrecht.

Het lijkt erop dat veel militaire objecten (zie Amersfoort) en begraafplaatsen (zie Utrecht) niet door ons gezien mogen worden. Voordeel voor de potentiële terrorist is natuurlijk dat hij mogelijke doelen van kilometers afstand kan herkennen. Even langsgaan en checken of het geen begraafplaats is en bingo!

En zo moeilijk is het niet om op zulke plekken binnen te komen.

 1. 2

  Nee hoor, in de VS zijn ze gewoon zichtbaar.

  Hiermee geef je natuurlijk aan dat er iets interessants te vinden is, terwijl dat totaal niet het geval is.

  De kans dat een terrorist zo’n lokatie uitkiest is klein. Te moeilijk, en te weinig impact. Een ander land dat in staat is zo’n basis aan te vallen heeft vast toegang tot betere satellietbeelden.

  Maar oké, met een beetje goede wil kan ik me nog voorstellen dat ze het zo doen.

  Maar begrááfplaatsen?

 2. 3

  Er zijn toch gewoon kaarten als deze te koop, waar zelf ieder kippenhok opstaat.
  Bij mij zit geen militaire basis en kan het op de kaarten niet nakijken, maar de grenzen staan er zeker op ;-)

 3. 6

  Ik heb G.Earth nieuwe versie nog even geprobeerd en het het er weer afgegooid; onder het motto aardig maar zonder enig praktisch nut.
  Ik ben geen terrorist dus wat moet ik er mee ;-)
  Op de weg gebruik ik m’n TomTom.
  Vind ik begraafplaatsen en vliegvelden veel makkelijker.
  Is volgens mij ook te gebruiken in laagvliegende vliegtuigen (anthenne wel bij raam) of zou die juffrouw dan ineens zeggen sla af naar beneden :-)