Google saboteert “Actie Raar Kapsel”

googlebomb.jpgWeer een meevaller voor Jan Peter Balkenende. Vlak voor de start van zijn derde vierde kabinet is een schandvlek op zijn naam eindelijk uitgewist. Niet langer verschijnt de biografie van Balkenende bovenaan de resultaten wanneer u de zoekopdracht “raar kapsel” invult. Ruim vier drie jaar nadat uw logger op het inmiddels door dit weblog vijandig overgenomen walnoot.com de “Actie Raar Kapsel” startte, heeft Google alle googlebombs onschadelijk gemaakt. Ook de moeder-aller-googlebombs “miserable failure” verwijst niet meer naar de bio van George W. Bush.

Overigens krijgt de betreffende pagina op Walnoot.com nog steeds zo’n 400 bezoekers per dag voor wie de grap kennelijk nieuw is.

 1. 2

  Volgens mij moet het nog steeds mogelijk zijn om een vaste combinatie van woorden te koppelen aan een website. Alleen moet je het nu subtieler doen. Dus niet meer de kreet an sich gebruiken maar verwerkt in de tekst. 1 of 2 woorden consequent onder de link zetten. En vooral veel sites met varianten gebruiken.
  Lastig, maar haalbaar.

  Nu nog een gewillig slachtoffer vinden.

 2. 4

  @Steeph: Sterker nog, zo werkt google!

  Google is niet anders dan een grote aggregatie van mini-googlebombs.

  Het google algoritme zal waarschijnlijk getriggerd worden op het moment dat negatief geladen woorden verdacht vaak gekoppeld worden met een bepaalde pagina.

  Er zijn niet zoveel googlebombs actief, dus ik vermoed dat er dan een berichtje gestuurd wordt naar een mens die moet beoordelen of het daadwerkelijk om een googlebom gaat.