1. 1

  “The only way to manage this is true transparency and no anonymity. In a world of asynchronous threats, it is too dangerous for there not to be some way to identify you. We need a [verified] name service for people. Governments will demand it.”

  Eng.

 2. 2

  En toch hè, is een verified name service iets dat mijn privacy teniet doet? Of kan ik gewoon zeggen wat ik wil en dat maak ik traceerbaar? Daar heb ik op zich geen bezwaar mee. Galileo durfde ook iets te roepen. Het durven roepen hoort erbij. Ik hoef niet anoniem te zijn en dat mag men verifiëren.

  Ik ben in elk geval iemand die denkt dat hij iets zegt dat gehoord mag worden, die denkt dat hij niet gevaarlijk is hoewel sommige gezegde dingen minder gewenst zullen zijn dan anderen dingen.

  Ik heb meer problemen met de geheime diensten die mij tracken en tracen dan met de verified name service op zichzelf.

  Al moet ik wel zeggen dat de VNS ieder slechtdenkend mens wel in de kaart speelt.