Goed voor een traantje

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (10)

#1 HansR

Een ruime 10 jaar geleden reed ik voor m’n werk op de A15 naar R’dam in de ochtendspits toen plotseling het verkeer in elkaar schoof. Remmen. Fors remmen.

Langzaam kwam het weer op gang. ongeveer 100 meter verderop was een vrouwtjeseend, die vanaf de middenberm over wilde steken, doodgereden. Haar stuk of 10 jongen liepen daar wat verdwaasd onder de vangrail.

Niemand stopte.

 • Volgende discussie
#2 Spuyt12

@HansR: Wat moet je dan doen? Uitstappen? 10 jonge eendjes proberen te vangen? Jezelf overhoop laten rijden door achteropkomend verkeer?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 larie

)o( @ HansR.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 larie

@Spuit..U bent al te ver heen vrees ik…jammer dat u niet ziet;)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 larie

@Spuyt12..geloof me of niet. Als ik wandel op straat of door het bos/woud , nog geen 100 meter van mijn plek, kijk ik waar ik mijn voet plaatst. Bij waarnemen van klein leven verander ik de stand van mijn been om vooral niet iets dood te trappen..gewaardeerde Spuyt..doet u ook van die dingen of kijkt U met de blik naar “groot”?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 ElCapitan

vlgs mij was ’t de A13, want ik heb ongeveer zoveel jaar geleden mijn auto (bij Delft) langs de kant gezet en die pijltjes gevangen en een dag later naar de diernopvang in R’Dam gebracht. Ik heb nog foto’s van die eendjes in ons bad!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 TRS

Ik stel voor om die moeder eend uit de ouderlijke macht te ontheffen! Eentje (tevens woordgrapje) heeft het trouwens wel gered zie ik. Die komt er wel!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 Spuyt12

@larie: Wat is klein en wat is groot. In uw ijver uw voet niet bovenop het zichtbare leven te plaatsen plaats u uw voet op het minder en onzichtbare.

Het is nou eenmaal het lot als lomp groot dier kleinere dieren het leven zuur te maken. :-)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 LeonZ

Die plaatjes hebben een baard. Zijn er geen nieuwere plaatjes/grapjes?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#10 Quintana

@6 El Capitan: plaats die foto’s even, je maakt me nieuwsgierig.

 • Vorige discussie