Quote du Jour | Goddank, het dooit

Quote du Jour“De middagtemperatuur ligt met zo’n 4 graden ruim boven het vriespunt…Maandag tot en met vrijdag: invallende dooi, het laatst in het zuidoosten van het land. Vooral dinsdag af en toe regen en in het oosten kans op ijzel.”
Met veel dank aan het KNMI, dat nu eindelijk de stekker uit de nationale vrieskou trekt, samen met alle collectieve hypertensies die daarvan het gevolg waren. Files op wegen en op het ijs, een overmaat aan hevig verunoxte toertochten en een heel land in rep en roer. Ministers die twitteren (Verhagen) dat ze hopen nog een baantje te kunnen trekken, of die met gebroken pols (Middelkoop) van het ijs gedragen worden.
schaatsen in de fileAllochtonen die in het kader van een inburgeringscursus met klapstoel het ijs op worden gedouwd. Journaals vol met gewakte drenkelingen, ijsmeesters die tochten afblazen dan wel aanjagen. IJszeilen, – surfen, -boarden en wat niet al. Complete gekte ook in de media over het NK Marathon op ‘natuurijs’ en het EK op ‘kunstijs’ (gemaakt van kunstwater, merkte GS onlangs vrij geestig op).
Eindelijk: de dooi is ingetreden. Net op tijd. Nóg een paar nachtjes vrieskou en de Rayonhoofden waren weer in hoogste staat van paraatheid gebracht, had HRH Alex zijn noren uit de kast gehaald en zouden de hospitalen bijkans door hun gipsvoorraad zijn geraakt. De weergoden hebben bijtijds ingegrepen. Goddank.

 1. 1

  Tjeetje, heeft de Sargasso-redactie hun maandag-ochtend-Prozakje wel ingenomen? Eerst de CATG post en nu dit.

  De drukte op georganiseerde toertochten moet inderdaad extreem geweest zijn en dat het journaal er weer een gezellige nationalistische boerenkool-draai aan gaf, kun je verwachten. Ik hou zelf niet zo van Koninginnedag, maar dan je weet gewoon wat je krijgt als je 30 april naar A’dam gaat of de TV aan zet. Maar dat is nog geen reden om er een zure post over te schrijven.

  Er was nog voldoende ander ijs waar prima, rustig op te schaatsen viel. IJszeilers die langs zoeven, lekker zonnetje en glijden maar! Heerlijk.

 2. 2

  Ik ben serieus gelukkig dat de temperatuur sinds gisteren voor het eerst boven 0 is uitgekomen dit jaar. Helaas is het nog niet warm genoeg om alle sneeuw en ijs van de wegen (en fietspaden) te smelten, maar mijn dagelijkse trip naar het werk is al met bijna 50% in tijd bekort en aanzienlijk minder gevaarlijk geworden. Daarnaast horen voorlopig even dit soort berichten tot het verleden.

 3. 4

  Laat ik het wat anders formuleren.

  Veel mensen hebben gewoon pret gemaakt maar de berichtgeving in de media die zuigt en heeft niets te maken met de pret die mensen maakten. Wat U doet is meegaan in de gekte van de media die u afwijst.

 4. 6

  Ik moet zeggen dat al die inburgeringsactiviteiten (ijsvrij, schaatsen, Koninginnedag etc…) mij uit NL hebben weggejaagd.

  Wordt dat soort bij-effecten van het nieuwe nationalisme wel eens gemeten en meegenomen in de overwegingen?

  En ik ben ook blij dat het bij jullie dooit.
  Nu nog hier :)

 5. 8

  HansR | 12 January 2009 | 11:38

  Ja want stel je voor je mocht eens lol hebben en straks komt Youp met zijn oudejaarsconference en die gaat er ook al grappen over maken en wie weet zit ik op de eerste rij en dan pikt hij mij eruit en word ik weggezet als bucklerlul en dan kan ik het wel schudden bij mijn vrouw die avond maar dan letterlijk he ?

 6. 9

  @4: Feit is dat in mijn omgeving de nadelen de pret ver overstemden. Ik heb geen media nodig om autowrakken, slachtoffers van gesprongen waterleidingen en de af en aan rijdende ambulance te zien (wederom een ritje gebroken ledematen). Voor ijspret was het sowieso tot en met zaterdag veel te koud (bovendien krijgt hier niemand ijsvrij) en omdat in mijn omgeving water de eigenschap heeft te stromen, komen we ijs hier toch al niet op natuurlijke watermassa’s tegen, maar alleen op bestrooide wegen (omdat het ’s nachts harder vroor dan waar zout tegenop kan).

  Je kunt me een zuurpruimposter noemen, maar de afgelopen twee weken waren hier serieus geen lolletje en vooral reden tot zoveel mogelijk binnenblijven (en in het kader van Calvijnjaar bidden tot je favoriete god dat je niet onderuit ging als je dan toch de straat op moest, zelfs de wandeltocht naar de Aldi was een hachelijke onderneming).

 7. 11

  Wat te bedenken van de elfstedenkoorts die afgelopen week over Nederland was gelopen, behalve in Frieland. Heel Friesland, Nee, een Fries, Jacob Brandsma, hield moedig stand en schaatste/fietste/zwom de elfstedentocht.

  Een onverschrokken/domme (doorhalen wat je denkt dat nvt is)onderneming die normaal alleen door lokale media zou zijn verslaan.
  Maar bij gebrek aan ander nieuws (alweer Gaza en de crediet crisis is zoo 2008) zat ook de hele (http://news.google.nl/news?hl=nl&q=elfstedentocht+jacob+brandsma&um=1&ie=UTF-8&sa=X&oi=news_result&resnum=1&ct=title) landelijke media erop.
  Ik zat op dat moment midden in de rook en was zeer verbaasd om al de media aandacht (zelfs met een update om de paar uur op de voorpagina van de NOS site!!

  Ik kijk huiverend uit naar de volgende media hype: meisje (12) rent door 7 sloten tegelijkertijd)?!

 8. 13

  Als een miljoen mensen een paar dagen lol hebben op het ijs gaat het weleens mis ja. Maar aan de andere kant, ik heb er een onvergetelijke schaatstocht met mijn vader opzitten. Als je jaloers bent, leer dan gewoon schaatsen.

 9. 14

  @13, Mijn vader kan niet schaatsen en hier vallen de zorzales van het dak. Ik word een beetje moedeloos van die Hollandse euforie. Ik kan echt niet blijer worden vsn een lauwe bak geprogrammeerde bliksnert. En volgende maand krijgen we weer vlammende posts over carnaval? Dat Brabant bij hoog en laag volhoudt dat calvinisten niet kunnen zuipen op Arie Ribbens? Maart is een rotmaand: Geen activiteiten, alleen maar natregenen. April wordt wel weer leuk: Bieren op het terras bij de eerste zonnenstralen en hopelijk afklemmen op koninginnedag.

  (Afgeknapt op Holland mode/off)

 10. 16

  Het zijn juist het ijs en de sneeuw in combinatie met een heldere winterzon -die ’s morgens de rijp in de bomen magisch doet oplichten- die de winter nog enigszins aangenaam maken. Ik denk nog met plezier terug aan de sneeuwduinen van 1979 en de beijzelde bomen van 1987.

  De klagers tonen duidelijk aan niet erg avontuurlijk ingesteld te zijn. Elke ergernis en elk gevaar dient uitgebannen te worden teneinde de vlakheid van het leven te waarborgen.

  *vraagt zich af of de poster niet naar een veilig rusthuis in Spanje moet*

 11. 18

  @16: Ik ben nu eenmaal niet op zoek naar avontuur als ik naar mijn werk moet, of als ik inkopen moet doen (en al helemaal niet avontuur in de vorm van potentiële botbreuken of hersenschudding). Als jij dat wel wilt, ga je toch lekker in de buurt van Jakoetsk wonen, is het elke dag weer de vraag of je een roedel wolven tegenkomt op weg naar werk.

 12. 19

  Man man, alsof jij iets van de winter gewaar zou geworden zijn zo veilig achter je computertje ..
  Ben je Autist of zo, dat waneer je geen grijze hemel boven je hebt, je begint te flippen ?