Gij zult niet verbieden (V): homofobie-verbod

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,
Prohibition (Foto: Flickr/Marie-II)

Nederland heeft al de tien verboden van Balkenende, maar daar kan natuurlijk meer bij. Daarom grijpt de GC-redactie het reces aan om inspiratie op te doen voor het kabinet, om de lijn van betutteling vanaf Prinsjesdag met volle kracht te kunnen voortzetten. Waar zouden we immers zijn zonder het geheven vingertje? Help het kabinet mee de zomer door en noteer even mee welke verboden u deze week bent tegengekomen die we zo kunnen overnemen in Nederland!

Er is werk aan de winkel voor minister Plasterk. In Amsterdam stond hij nog olijk met een roze stropdas op een feestboot de liefhebber van homo-minnend Nederland uit te hangen. Maar het wordt natuurlijk ook weleens tijd voor echte maatregelen. Hij kan daarvoor te rade gaan in Australië. De stad Sydney heeft een verbod op homofobie aangekondigd in een aantal wijken waar veel homohoreca zit en waar veel homoseksuelen wonen en werken. De PvdA-minister kan het idee lenen en samen met collega Vogelaar een paar prachtwijken helemaal klaarstomen als homofoobvrije zone.

U zult wellicht denken, hoe gaan de Christenen in het kabinet hierop reageren? Wordt dit bonje in de Treveszaal? Dat zal meevallen. Het verbod omvat immers ook het tegengaan van schelden, waar de kabinetsleden die lid zijn van de Bond tegen Vloeken rode koontjes van zullen krijgen. Ook vloeken tegen homo’s is aangeleerd! De mogelijkheid van twee vliegen in één klap ligt op de loer, dus installeren die roze verbodsborden. Wordt geen naprater!

Reacties (2)

#1 Bismarck

Ik ben toch benieuwd of de CU aan haar eigen verbod wil gaan meewerken.

  • Volgende discussie
#2 RB

Er valt vast nog wel een angstje of wat te verbieden, denk ik zo.

  • Vorige discussie