Gevoelige moord, gevoelige reclame

Een zeventien-jarige jongen wordt doodgestoken op het Centraal Station van Brussel omdat hij zijn MP3-speler niet wil afgeven aan twee dieven. De media melden dat uit camerabeelden uit het station blijkt dat de verdachten van Noord-Afrikaanse origine zijn. Een rel volgt, en Moslim-leiders manen tot kalmte.

Wanneer echter blijkt dat de verdachten van Poolse komaf zijn maakt het verhaal een draai van 180 graden en zijn de Moslims (terecht) verontwaardigd.

Ondertussen wil een Duitse hoerenkast wat meer klandizie trekken tijdens het WK. Daarvoor heeft het een poster opgehangen op de zijkant van het gebouw met een weinig verhullende dame en de wervende tekst “Die Welt zu Gast bei Freundinnen”. De eigenaar van het plezierhotel heeft de vlaggen van Saoedie-Arabie en Iran op verzoek van bedreigende bellers en protestanten buiten het gebouw verwijderd, aangezien het een belediging van de Islam zou betreffen. De Tunesische vlag, met de bekende halve maan, staat evenwel nu nog gewoon op de poster.

 1. 1

  Geen voorgekookte mening deze keer, maar wat berichten die me troffen en toch ook weer verband houden. Moslims, racisme, provocatie, zinloos geweld? U mag het onderwerp bepalen.

 2. 2

  De Moslims zijn onterecht boos: Op de beelden was duidelijk te zien dat het mensen waren van niet Belgische origine. Dat “vermoedelijk Noord-Afrikaans” werd gekozen is gezien de beelden ook niet gek.

  Misschien gaat het om Polen van noord-Afrikaanse komaf?

  En een vlag het beledigen van de Islam? Dat zal dan zijn van staten die de Islam als staatsgodsdienst hebben ingevoerd, samen met de Sharia.
  De rest van de wereld weet grotendeels geloof te scheiden van staat.

 3. 4

  Er zijn verschillende te noemen, degene die jij noemt is een mooie. Duidelijk wordt weer es wat voor invloed de pers heeft. Ik ben vooral benieuwd of ze in het eerste geval dat noord-afrikaanse hadden moeten noemen. Maar jij zegt dat het terecht was? Maar de reactie is waar het vooral om gaat.

 4. 5

  De politie moet een vermoeden kunnen uitspreken. Datzelfde geldt voor “de verdachte reed in een rode auto weg, vermoedelijk een Fiat Panda.

  Er is vanuit de noord-Afrikaanse gemeenschap niet gezegd dat het twijfelachtig was dat ze noord-Afrikaans waren. Het was dus wel degelijk een logische discussie.

 5. 6

  Ze moeten dat alleen zeggen als ze verder een signalement hebben. Anders heeft het geen zin.

  Maar de reactie erop is wat treffend is: ah het is weer zo’n islamitische buitenlander!