Genomineerd voor de BOBs 2007

bob_logo_en.gifZonder er iets voor gedaan te hebben, zijn we dit jaar weer genomineerd voor The Best of Blogs awards van de Deutsche Welle. Nu stonden we nog in de lijst van 2006 (niets gewonnen) en kennelijk ga je dan automatisch door. Maar het is dan toch wel weer aardig als de jury je bij de laatste tien van de Nederlandse Weblogs zet.
Aangezien er dit keer weer een paar hoog-volume blogs bij staan (Volkskrantblog en Fok!), is een publieksprijs onwaarschijnlijk. Dat blijft altijd de makke met dit soort stemmingen.
Wel leuk om te zien, zijn de nominaties van Onze man in Teheran en Appelogen, een heus Bijzonder Belgisch Blog.
Wat heel bijzonder is om te zien is de nominatie van Wij Blijven Hier in de categorie “Reporters zonder Grenzen”, welke bedoeld is voor geluiden uit gebieden met gebrek aan mediavrijheid, mmmm.
Afijn, de lijst biedt zoals ieder jaar weer veel surfplezier en inzicht in de ontwikkelingen in de blogosfeer. Wie weet leren we er nog wat van.
Hier het lijstje van genomindeerde Nederlandse Weblogs:
Merel Roze
FOK! Weblog
Dagelinks
Onze man in Teheran
Volkskrantblog
frankwatching
Appelogen
Marketing Facts
Hoeiboei
Sargasso

 1. 1

  Appelogen : leuke ontdekking inderdaad ! Feminiene Fixkes Kowlier situatie … maar helaas geeft Appelogen weinig prijs over Appelogen, of keek ik daar overheen ?

 2. 3

  Ik dacht dat Vkblog gewonnen had trouwens, maar die prijs is nog helemaal niet uitgereikt dus. Naja, ik vind dit soort prijsjes eigenlijk even overdreven als overbodig. Tegenwoordig kun je zoveel prijsjes winnen dat het hele fenomeen geen zak meer betekent. In het diepst van mijn hart juich ik Brouweriaanse weigerachtigheid toe, Van Nieuwkerkiaanse vreugde indachtig. De enige prijs die telt is de kassei die er in Parijs – Roubaix te verdienen is, de rest is bijzaak.

 3. 10

  Hoe komen die nominaties tot stand. De meeste van de blogs hierboven bevatten slechts licht vermakelijke, maar vooral oude links. Deze site had van mij wel genomineerd mogen worden.

 4. 16

  Ach natuurlijk, nu zie ik het. Die Deutsche Welle is onderdeel van het groot linkse complot. En Hoeiboei is alleen maar een excuusblog. Verder krijgt Sargasso natuurlijk bakken met geld om hier aandacht aan te besteden, direct van de linkse Nederlandse en Duitse regering.

 5. 19

  De themas op sargasso zijn zo braaf en saai de laatste jaren, het conflict model van vroeger was interessanter, Sargasso zou zich als anti-model van geenstijl, de linkse Fox van de lage landen, moeten profileren, ipv als reactionair PvdA blog met verbleekte VPRO themas als de week van de democratie. Tegenwoordig durf ik hier zelfs geen poepie meer te laten zo stil is het hier.

 6. 30

  De SP heeft helemaal geen eigen geluid, die hebben een anti-program dat wordt verwoord door de grote roerganger. Je zou het een SP geluid met opinie en een open discussie kunnen noemen, of een PvdA geluid MET lef en ballen, of een D66 geluid met duidelijkheid, of een post-industrieel reeel geluid met principes, maar iets met een program tenminste, iets met kleur, iets dat verder gaat dan de Week van de Democratie en uitgekauwde opinies. Je moet ergens in geloven waar voor je wilt vechten in de huidige tijd tenslotte.

 7. 32

  Big Q, ge zijt een zeveraar. In dat fragment op Eskimokaka wordt met geen woord gerept over Appelogen. Of kijk ik ergens over?
  Maar het is wel een leuk fragment, daar niet van.