Genetisch gemodificeerde reuzen-cocaplant rukt op

coca Cocaboeren in Zuid-Amerika reageren met technologische innovatie op de amerikaanse “War on Drugs”. Als het areaal cocaplanten daalt door vernielzuchtige acties van de anti-narcotica brigades moet je gewoon zorgen dat de productiviteit per plant omhoog gaat. Genetisch gemodificeerde cocaplanten kunnen nu hoger dan 2 meter worden en de concentratie alkalo

 1. 1

  Als ik nog 1 keer “transgenic coca” hoor dan zwaait er wat! Wat is er mis met kruisen & veredelen? Goede bemesting? Stop met het demoniseren van moleculair genetische technieken.

 2. 2

  Was dit niet een paar maanden geleden ook al in het nieuws? En was toen eigenlijk niet de conclusie dat het een hoax was? En staat dit niet in het BBC artikel?

  Ik hou het maar bij mijn jaarlijkse 6 weed plantjes in de tuin. Een tevreden roker is geen onruststoker. Toch?

 3. 4

  Dit verhaal begint grotesque vormen aan te nemen.
  Straks kan die reuzencoca ook nog lopen en praten,
  en daalt ie ‘snachts af naar de dorpen om 13-jarige maagden leeg te zuigen, brrrrr….

 4. 5

  @Onno: Het Wired artikel zegt the scientist sends me an email saying that he has completed the DNA analysis and found no evidence of modification.
  @Carlos: Triffids?

 5. 6

  @phonkee: Triffids,nu je het zegt, de leoniden zijn op bezoek geweest. De daaropvolgende blindheid is een partiele en specifieke, tegen vooruitgang.

 6. 10

  Als ik zo hoor hoe die plant nu is, hebben ze gewoon een tetraploide plant gemaakt. Normaal hebben planten hun erfelijk materiaal 2x, 1x van hun vader, 1x van hun moeder.
  Je kunt met een stofje een keer een celdeling laten misgaan. Dan heeft 1 van de twee nieuwe cellen al het genetisch materiaal. Als je daarmee verder kweekt krijg je grote dikke forse planten.
  Het is een veelgebruikte plantveredelingstruuk, die ook op wiet wordt toegepast.
  Echt genetisch modificeren is het niet. Buzzwords!!!