1. 7

  Kom op nou bicat, de beledigde reacties over het etiket fascisme staan in schril contrast met de beweringen dat Ravoo niet tegen een grapje kan.

  Het etiket fascisme is onzin, dat weet ik ook wel. GS is nog veel cynischer: het gaat niet om wat er gezegd wordt, als het maar centjes oplevert.

  Dat neemt niet weg dat voor een weblog waar iedereen meteen roept dat het “humor” is als er weer eens iemand genadeloos onderuit geschoffeld wordt, de tenen wel erg kort zijn.

  Het is als eerst zelf schoppen en dan naar de juf rennen als je een beuk terug krijgt….

 2. 8

  En toch hebben ze gelijk. Als goede communicatie betekent je verlagen tot het niveau van de massa en daarmee dus zoveel mogelijk massa aan weten te spreken, dan kan ik het niet oneens zijn met de nominatie van Weesie.
  Alleen, met die definitie was Adolf (om binnen de reeds gemaakte vergelijkingen te blijven) communicatie manager van de hele vorige eeuw geweest.

 3. 9

  ik voel me ook zo vaak belazerd :o)

  maar geen stijl moet niet net gaan doen alsof ze het hele politieke spectrum vertegenwoordigen, beetje erg schijnheilig, ik heb daar ooit een stijlloze ban gekregen omdat ik verdonk een nazi noemde, linkse politici mogen wel voor echt alles uitgemaakt worden zonder het risico op een ban

 4. 10

  Zolang die mannen elkaar allemaal als viswijven in het openbaar vliegen staan af te vangen, komen ze wat mij betreft geen van allen in aanmerking voor een ‘communicatiemanager van het jaar’ prijs..

 5. 11

  “Dat neemt niet weg dat voor een weblog waar iedereen meteen roept dat het “humor” is als er weer eens iemand genadeloos onderuit geschoffeld wordt, de tenen wel erg kort zijn.

  Het is als eerst zelf schoppen en dan naar de juf rennen als je een beuk terug krijgt…. ”

  A) dat valt wel mee.
  B) doet me denken aan yakuzi.com toen er geklikt werd dat ze een gemene, was het een banner?, op hun site hadden…

  Zou het ze echt om de centjes gaan? Ik vind dat altijd zo makkelijk. Dan gaat het retecool, vkmag, jaggle, sargasso.nl en zelf mijn eigen bescheiden bicat.net ook om de centjes.. want we hebben niet voor niets die banners op de site.

  Je kan er niet omheen: geenstijl heeft iets teweeg gebracht.

 6. 12

  A) Hoezo dan? In het draadje op het communicatieblog zie je het al gebeuren.

  Waar zou het anders om moeten gaan? Idealisme? Kom nou. Ze roepen journalistiek te zijn tot het moment dat het even niet uitkomt. Dan hebben ze plots nooit beweerd journalistiek te zijn.

  Zeker, GS heeft iets teweeg gebracht, dat ben ik ogenblikkelijk met je eens. Of je daar trots op moet zijn is een tweede…

 7. 13

  Het blijft wonderlijk hoe een site die zijn eigen naam zo veel eer aan doet en daar nog trots op is ook, steeds weer de gemoederen bezig blijft houden. Ik weet niet goed hoe ik dat moet interpreteren, maar vrees dat in onze samenleving steeds meer mensen zich (uit pure verveling?) door een ongezonde hang naar extremisme laten leiden.

  Hein Donner heeft al in 1971 de enige goede remedie gegeven tegen domme botheid:

  Negeren, Heren!

  (Zie zijn de Koning , pg.132.)

 8. 15

  Heren, dat is de enige reden dat ik een linkje over Geenstijl heb geplaatst (zal het nooit meer doen). Hoewel ik allesbehalve als fan van Geenstijl te boek sta, ben ik het er mee eens dat ze wat bereikt hebben en kan ik voor sommige items nog best waardering opbrengen (hoewel voor nog veel meer niet, maar dat is bezijden de kwestie, en ik heb weinig zin daar nu nog wat zinnen aan te wijden).

  Maar wat ik opvallend vind is dat het geharde Geenstijlers, die heel gemakkelijk en hard verbaal rammen, altijd zo snel en kinderlijk piepen als iemand anders ten opzichte van hen uit de bocht vliegt (want ik zal niet ontkennen dat die Ravoo dat doet). Zelf zijn ze helemaal niet in staat de schouders op te halen nog bezitten enig gevoel voor humor als ze zelf kritiek krijgen.

  Ik bedoel, hoe krijg je het uit je toetsenbord: “Zoals Robert al stelt, zou je je misschien wat meer moeten verdiepen in GeenStijl in plaats van meteen hoog van de toren te blazen. Het is namelijk zo gemakkelijk onderuit te halen. De beschuldiging dat wij fascisme veelvuldig zouden propaganderen gaat mij te ver. Dat is geen provoceren meer, dat is pure laster.”

  Stijn heeft natuurlijk half gelijk (hoe kun je advies van Donner nu niet opvolgen), maar ondertussen…

 9. 16

  Eens, EVH. Ravoo heeft het allesbehalve handig aangepakt, maar GS loopt te jammeren dat fascisme wordt genoemd in verband met hun schrijfsels, terwijl degene die dat doet voor Goebbels is uitgemaakt door GS. “Ja, maar dat was humor…”

  Ja, zo kan ik het ook.

 10. 17

  Hulde voor Joost Ravoo, zulke scherpe en niet aflatende tegenspraak zijn die lui van GS niet gewend. Dat is mooi!

  Overigens zouden alle reguurders (zoals ze zichzelf graag noemen :| ) eerst een IQ testje moeten afleggen, het zou het niveau van de reacties geen kwaad doen.

  @GS sinds wanneer is het “stoer” om standaard foutief Nederlands te gebruiken??? Als je jezelf wil onderscheiden als kritisch en nadenkend medium, spreek dan op zijn minst Nederlands!

  @edwin (9) Dat is sowieso een domme opmerking, ongeacht wat de rest zegt.