1. 3

  Over 4 jaar zit ze daar dan met de poster: “Door het gebrek aan parkeerplaatsen ziet zij haar kinderen bijna niet meer”.

  Wat eens stel asociale kinderen heeft die oma trouwens zeg, die de hoge parkeertarieven als smoesje gebruiken om oma maar niet meer te bezoeken, i.p.v. gewoon het parkeertarief te betalen of gebruik te maken van het OV. OK, dat kost wat meer geld of tijd, maar is geen reden om oma niet meer te bezoeken.

 2. 4

  Als een tientje je weerhoudt je ouders te bezoeken, dan vraag ik me af hoe je relatie met je ouders is.

  Daarnaast zijn er nog andere mogelijkheden, zoals openbaar vervoer.

 3. 6

  @Mark: Maakt het uit? De poster spreekt aan en geeft een duidelijk standpunt weer. Misschien is de realiteit self-defeating, maar daar draait het niet om. Ze willen de parkeertarieven omlaag brengen en hebben een aansprekend voorbeeld gerelateerd aan de politieke partij. Een briljante poster, als je het mij vraagt.

 4. 7

  @4 inderdaad. Gewoon je auto onder het olympisch stadion knallen voor een paar euro, en je krijgt er nog een tramkaartje bij ook. Als Amsterdammer zou ik juist schreeuwen om hogere tarieven, zodat al die provinciaaltjes hun auto lekker thuis laten of er anders de gemeentekas mee spekken.

 5. 8

  De poster is sterk ja, maar enigszins een drogreden. Ook bij lagere tarieven komen de kinderen niet op bezoek, want dan luidt de smoes dat ze geen parkeerplek konden vinden. Meer/beter/goedkoper OV zou inderdaad een betere oplossing zijn, vooral ook voor de kinderen van die oma die geen auto hebben.

 6. 10

  @Rob: het gaat me niet om de (zeer goede) partijpolitiek, maar of de redenatie ook klopt. En daar zitten volgens mij flinke gaten in.

  Zoals Pedro al aankaart betekent lagere tarieven minder vrije parkeerplaatsen.

  Overigens weet ik dat er in Utrecht – vlakbij het FC Utrecht stadion – een bejaardentehuis is met eigen, ruime parkeergelegenheid achter een slagboom. Zijn die bezoekersparkeerplekken er ook niet bij Amsterdamse tehuizen?

 7. 11

  @9 Ook geniaal. De poster is logisch gezien (‘logisch’ als in: redeneertrant) ietsje anders, maar ook deze poster vind ik sterk. Eigenlijk zeggen ze bij deze poster: ‘als iets A is, dan moet het ook A zijn.’ Ja duh, maar ze impliceren hiermee dat zij alleen zo nuchter zijn. Volledig fout natuurlijk, maar wel aansprekend. Zeker in het klimaat waar mensen het idee hebben dat criminelen eerder worden doodgeknuffeld dan gestraft. Ook hier matcht de suggestie niet met de realiteit, maar de boodschap beklijft.

  @10 Mee eens. Ik vind het gewoon interessanter om de retoriek ervan te waarderen ipv de inhoud.

 8. 12

  Overigens is de logica mbt de A’tjes lichtelijk anders: als iets A is, dan moeten we het ook als A behandelen.

  De impliciete boodschap is dan: als iets A is, dan moeten we het niet als B behandelen (wat die gekke linkse knuffelaars dus doen)

 9. 13

  De affiche is wel een beetje de halve, laten we zeggen de tiende waarheid. Want op de traditionele oma-bezoekdag, zondag, is parkeren in grote delen van Amsterdam gratis.
  Op andere dagen loont ’t evenwel de moeite om met de auto te gaan i.p.v. met de tram, bus of/en de metro. Kom je beetje verder uit de stad, en blijf je langer dan een uur bij je moeder/oma, dan betaal je voor jezelf en je man: 2* 2 euro* 2 = 8 euro. Hebben je kinderen een anonieme chipkaart, omdat ze bijv normaliter toch nooit met het openbaar vervoer reizen (met de fiets naar school), dan betaal je ook voor hen 2 keer 4 euro. Voor dat hele bedrag, 16 euro, kun je buiten Amsterdam Centrum al 4 uur of langer parkeren. Lang genoeg voor oma.
  Overigens vind ik dit een argument voor lagere OV-tarieven. Want zo krijg je, de mensen nog de auto niet uit. En het wordt belachelijk om nog meer voor een parkeerplaats te vragen. Want Amsterdam biedt er weinig voor – ook op milieugebied, of zoals je ziet: de OV tarieven worden er ook niet lager van.
  Parkeren per minuut is overigens al veel beter.

 10. 14

  @teun,
  die provinciaaltjes betalen voor de hobbys van amsterdam zo was het en is het. Het aantal ambtenaren per inwoner van amsterdam is 2 keer zo hoog als in de gemiddelde plattelands gemeente.

  Voordeel is dat bij mij geen noordzuidlijnen aangelegd worden. en maar blijven zeuren. Hier kost het aanleggen van een nieuw park 20duizend euro met het vondelpark zijn ze 10 jaar bezig.

  De gemiddelde boer en provinciaal gaat al jaren liever naar Antwerpen dan Amsterdam.

 11. 17

  @14 In jouw bewoordingen: De provinciaaltjes betalen voor de hobby’s van Amsterdam omdat ze naar Amsterdam willen komen. Het valt me nog mee dat je het geen linkse hobby’s noemt. Het is aan de Amsterdammers om daarvoor te kiezen; het zijn hun gemeenteraadsverkiezingen.

  Maar los daarvan: je kunt in A’dam best goedkoop parkeren, maar niet in het centrum.

 12. 18

  Teun, matig mij svp geen dingen aan met je linkse hobbys opmerking daar is jouw partij al goed genoeg in (doe ik het toch)

  Amsterdam krijgt door de superieure banden met den haag deels terecht meer geld per inwoner dan een ander en dus ook meer ambtenaren, oh nee dat laatste kan ik maar niet snappen. Ze krijgen in ieder geval niet meer geld omdat ze zoveel toeristen uit de provincie op bezoek krijgen. (wat jij lijkt te beweren). Je kunt in Adam best goedkoop parkeren, ook gratis, maar daarvoor gaat de gemiddelde toerist niet naar Amsterdam. Als ik een stelletje onverstaanbare debielen wil zien in verpauperde huizen zonder baan en toekomst kijk ik wel naar de kanidaten van de pvda op campagne naar de verdwenen kiezers.

  Amsterdammers mogen zelf inderdaad beslisen gelukkig.

 13. 19

  @18
  1. Wat is “mijn partij”?
  2. Wie heeft het over toeristen? Ik heb het over provinciaaltjes (als zijnde niet-Amsterdammers; iedereen van voorbij – pakweg de A9 en het Twiske) i.h.a. Ik weet niet hoe goed je Amsterdammers kent, maar de meeste die ik ken (zowel Jordanezen, als grachtengordelbewoners, als import), denken dat Nederland buiten Amsterdam ophoudt, of in ieder geval irrelevant is.

 14. 20

  Zonder de provinciale toeristen konden we de wallen wel opdoeken.

  Of een gemeente verder meer of minder ambtenaren nodig heeft, hangt af van de te verrichten hoeveelheid werk. Als Almelo verhoudingsgewijs net zo veel toeristen trekt als Amsterdam, zal daar het aantal ambtenaren toe moeten nemen.

  Als ik een stelletje onverstaanbare debielen wil zien in verpauperde huizen zonder baan en toekomst

  zou ik naar Oost Groningen kijken, nu we het toch over vooroordelen hebben…

 15. 21

  Dus met een handvol toeristen heb je meer ambtenaren nodig? Wist niet dat dat Bon ton was in progressieve kringen.

  Ga steeds meer verlangen naar een nachtwakersstaat.

  Oost groningen, daar houden de communisten nog steeds huis. Ziedaar je resultaat van een pvda sp pact

 16. 22

  Een handvol toeristen? Als jij een kleine 10 miljoen mensen een handvol wil noemen, dan heb he gelijk en is het maar een handvol.

  Leuk, dat je het argument over Oost Groningen weer een andere draai wil geven, maar de reden van de werkloosheid in Oost Groningen doet voor het argument niet ter zake. Overigens was Oost Groningen al erg arm voordat er communisten waren, dus daar zal de grote werkloosheid daar niet direct mee te maken hebben. Mensen zijn daar communistisch gaan stemmen, omdat ze zo arm waren, net zoals de arme Jordanezen veel op de communisten stemden. Rijke mensen stemmen zelden communistisch.

  Kun je trouwens uitleggen, hoe dat werkt, dat de mensen in Oost Groningen communistisch stemmen omdat daar een PvdA SP pact zou zijn? Dat verband snap ik niet (volgens mij stemden de mensen daar al lang voordat de SP bestond communistisch, dus lijkt dat verband nogal vergezocht).

 17. 23

  De kinderen komen niet meer, maar dat zijn toch chagrijnige krenten. Dankzij de hoge parkeertarieven kan oma echter wel met haar rollator rustig door de stad lopen over een mooie egale stoep.

 18. 24

  Als de kinderen van oma niet komen om die reden, dan denk ik dat oma de vlag nog een dagje extra uit doet! Lekker feesten met de buren in plaats van op die paar centen van haar krenten van kinderen.

 19. 27

  Nu zou je een verband kunnen leggen tussen asociale kinderen die het parkeertarief gebruiken om niet naar hun moeder te gaan en de potentiële kiezers van de VVD. Maar laat ik dat nou maar niet doen, anders ben ik net zo flauw bezig als de makers van deze poster…

 20. 28

  Eh…. waarom gaat iedereen er van uit dat de kinderen niet meer naar oma zouden gaan? Omdat er VVD onder staat?
  Want oma ziet de kinderen niet meer omdat ze er niet meer op uitgaat. Is er ergens nog een wijk waar wel gratis geparkeerd kan worden?

  Het wordt voor oma’s onbetaalbaar bij de kinderen langs te gaan. De VVD pleit hier voor een leefbare AOW.

 21. 29

  Zeer trieste poster. Dit soort sentimenten gaan er bij mij echt niet in. Maar goed, mede door dit soort domme posters zou ik natuurlijk ook nooit VVD gaan stemmen!