1. 6

  Pcies! Kunnen we geen bloemen brengen naar Afghanistan, fleurt dat land een beetje op! En bloemen houden van mensen. En dus ook van de Taliban en je zult zien: die draaien dan helemaal bij en dan leven ze allemaal nog lang en gelukkig. Echt waar!

 2. 10

  Goed gemaakt, indringend spotje. Maar ik heb van de SP nog geen doordacht plan gehoord voor Afghanistan. Troepen terugtrekken klinkt goed. Maar wat dan?

 3. 12

  @10: Ik heb van niemand een goed doordacht plan voor Afghanistan gezien. Militair ingrijpen is tot nu toe het enige plan, hoewel Obama wel van zins lijkt daar verandering in aan te gaan brengen, maar zijn maatregelen zijn voorlopig weer alleen maar hetzelfde als voorheen (‘als militair ingrijpen niet succesvol is, sturen we meer troepen’).

 4. 14

  Militair ingrijpen is juist het domste wat er ooit gedaan is. Er blijkt totaal geen draagvlak te zijn bij de bevolking (dus wat zijn we aan het bevrijden?) en het draagvlak wat er is slinkt in. De taliban krijgt steeds meer steun en weet zich steeds beter te organiseren!

  Kortom: met militair ingrijpen maak je de situatie alleen maar erger. Voor zowel de militairen, financieel als voor de mensen daar zelf.

  Met dat in mijn achterhoofd vind ik het plan van de SP niet slecht om geleidelijk (mag ik hopen) aan terug te trekken uit Afghanistan. Wat dat betreft zitten tussen deze reacties ook erg naief!

 5. 16

  Prima Spot, die militairen van ons kunnen er ook niets aan doen dat ze onder valse voorwenselen naar Afghanistan zijn gelokt. Van opbouw is er geen enkele sprake. Deze Spot is niet alleen een steun in de rug van onze jongens en meiden daar. Maar ook een eis om verantwoording van deze regering die de kop steeds in het zand steekt en leugens verteld….

 6. 18

  @16: De bedoeling was de Al Qaeda trainingskampen vernietigen en de Taliban regering die die kampen faciliteerde. Het hele opbouwgedeelte is daar een onderdeel van. Anders komt de Taliban weer net zo snel weer terug.