1. 2

    Het typisch is dus dat die ‘decline’ juist een aanwijzing is voor dat er iets vreemds met het klimaat aan de hand is. Voor 1950 komt boomringdikte overeen met temperatuur, daarna ineens niet meer.

  2. 3

    @Martijn Dat is nou juist de truuk als je data fit. De nieuwe data die niet expliciet in het model is gestop loopt uit de pas. Zoek op data fitting, curve fitting. Dit is exact wat er gebeurd is. Beunhazen.

  3. 6

    @4: je snapt het duidelijk niet, hè? Trui pleit er voor, om voortaan de boomringdiktes als thermometers te gebruiken, in plaats van de gebruikelijke op kwik gebaseerde thermometers.

    Of wacht nee, nu neem ik trui niet serieus… Zij is geen complotter, die alleen maar roept, dat al die wetenschappers alle data hebben vervalst, maar gaat in haar volgende post hier links geven naar alle wetenschappelijke onderzoeken, waaruit duidelijk blijkt, dat alle metingen van temperaturen, waarop de klimaatrapportages zich baseren, onjuist zijn. Ik vraag me alleen af, waarom die onderzoeken nog niet bekend zijn, want die gegevens zijn allemaal en voor iedereen vrij gemakkelijk controleerbaar. Weerberichten met temperatuurvermeldingen zijn al vele jaren lang in de kranten te vinden.