1. 1

  Die dagvergoedingen zijn natuurlijk idd absurd, maar ik begrijp het verhaal hier niet helemaal. Als ik het goed begrijp zijn ze hier om vrijdagochtend, maar er zijn helemaal geen parlementaire activiteiten in Straatsburg op vrijdag, dus zouden die leden ook niets kùnnen doen al zouden ze het willen.

 2. 3

  Wat veel erger is, vind ik, is het schrikbarend hoge inkomen dat de ‘parlementariers’ van deze schijndemocratie krijgen toegeworpen. A blody shame? Of kan iemand dit salaris, hoger dan dat van Angela Merkel, verklaren?

 3. 4

  Als ik het goed onthouden heb kregen europarlementariërs eerst evenveel als parlementsleden uit het land van herkomst. Dat gaf te veel ongelijkheid, dus toen is er een salaris gekomen voor europarlementariërs. Maar ja, de best betaalden mochten er niet te veel op achteruit gaan.

 4. 5

  @4: die regeling gaat pas na juni 2009 in. Dus is het op dit moment zo dat Italianen ontzettend veel krijgen, en bijvoorbeeld Letten relatief weinig.

  Die oude europarlementarier die met de filmploeg meeliep is trouwens Hans-Peter Martin, een Oostenrijker die zich vooral bezig houdt met zijn collega’s op de vingers tikken met dit soort dingen.

  Hij is dan ook niet bijzonder geliefd in het EP. Wat misschien wel een goed teken is.

 5. 6

  Beschamend dat er volksvertegenwoordigers zijn die wel een dikke vergoeding opstrijken maar niet kunnen vertellen wat ze aan het doen zijn. Voor 14k per maand kun je toch minstens een heldere verklaring op camera geven?