GeenCommentaar en 2010

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Kijk eens aan, alweer een jaar bijna voorbij! Het zevende waarin GeenCommentaar bestaat en wat is een laatste dag van het jaar zonder de krent op de oliebol: een eindejaarsoverzicht?

2010 (foto: flickr/Doxieone)En daar begint eigenlijk meteen al het gedonder. Want we hebben eigenlijk niet zoveel statistieken over dit jaar, want we zijn in september overgegaan naar een nieuwe layout en eigenlijk belangrijker, een nieuw blogplatform. Dat laatste zorgt ervoor dat we een heleboel statistieken kwijt zijn. Maar als we Google Analytics ernaast leggen krijgen we toch een goed idee wat de best gelezen artikelen van 2010 zijn. Opvallend is dat er slechts één artikel van voor de overgang tussen staat. Hier de volledige lijst!

1. Nieuwe kabinet bekend: Ministermemory 2010!
2. Antonie Kamerling overleden
3. Waarom Youp het niet gaat redden
4. Jan Dijkgraaf *pwnd* PowNed
5. De migratiemythes van rechts
6. Nederland kiest: voorlopige uitslag verkiezingen 2010
7. De grootste drogredenen om op kunstsubsidies te bezuinigen (1)
8. ‘Christenasielzoekers bedreigd door moslims’
9. Invloed van Israel in Nederland
10. Femke Halsema en de zwarte school

Leuk om te vermelden is dat de “over ons”-pagina in deze lijst op positie 8 terecht zou komen als we hem zouden meerekenen. Er bestaat blijkbaar een grote fascinatie voor de redacteurs van GeenCommentaar!

Op positie 9 staat de eerste bijdrage van ons Open Podium, waarmee we direct ook voor het eerst problemen met het MDI kregen. We zijn nog steeds zoekende naar de goede vorm van dit platform.

In de top 5 van meest bereageerde artikelen is het opvallend dat de meeste reacties zijn gegeven op twee artikelen die de afgelopen twee weken zijn geschreven. Mensen hebben zo aan het eind van het jaar blijkbaar meer tijd om zich echt in een discussie vast te bijten!

1. De “2-staten oplossing” – wat houdt het in? (271)
2. Koken met Godwin: de Reductio Ad Hitlerum (220)
3. Wees voorzichtig met je informatiebronnen (171)
4. Deniergate: Eerste wetenschapper “schoon” (154)
5. Meerderheid voor opheffing blokkade van Gaza (151)

In deze top vijf komt qua auteurs helemaal niemand meer voor van de “oude garde”. Hebben zij de aansluiting met het GC-publiek verloren?

Na deze terugblik kijkt GC natuurlijk vooruit naar het komende jaar. We kijken met smart uit naar de meest spannende Provinciale verkiezingen ooit, en de val van het kabinet, later dat jaar.

Waar kijken jullie met plezier of afschuw terug in 2010, en waarnaar vooruit in 2011?

Reacties (1)

#1 vandyke

Kijk eens aan vijfde plek behaald met de ‘migratiemythes van rechts’.
Bescheiden als dat ik ben, laat ik het maar bij de constatering dat die hoge klassering natuurlijk dik verdiend is.

Overigens nog steeds spijtig dat Bert Brussen en Ome Ger de discussie verder niet aandurfden. Dat had een leuk blogje opgeleverd.