Geen maagd?? Dan lagere straffen

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Het Italiaanse hooggerechtshof heeft besloten dat als een vrouw misbruikt wordt en ze op dat moment al geen maagd meer is, de dader een lagere straf krijgt. Aangezien het slachtoffer al eens sex gehad heeft is de psychologische impact niet zo hoog als bij een vrouw die nog maagd is.

Van alle gerechterlijke dwalingen vind ik dit wel een kanjer.

Reacties (6)

#1 Joost

In Italië worden wel meer van dit soort uitspraken gedaan. Waaronder één waar de rechter vond dat de vrouw zelf de oorzaak was van de verkrachting omdat ze te sexy gekleed zou zijn.

Maar als je hier even over nadenkt heeft hij gelijk. Niet over de lagere straffen natuurlijk, maar hoogstwaarschijnlijk wel over de psychologische impact.

Maar je gaat de berover van een bank toch ook niet minder straffen omdat de bank al eerder is beroofd en de bedienden er inmiddels al een beetje aan gewend zijn?

  • Volgende discussie
#2 Henk.

Quote: “ze te sexy gekleed zou”
Wat zou die rechter zeggen indien een homo de paus verkracht en beweerd dat de man zo’n mooie romantische lange sexi jurk droeg ;-)
Of de rechter zelf uit de toga pelt?

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Mark

Ik kan je argument niet volgen Spuyt. Volgens mij is de impact van verkrachting net zo groot, of je nou al seks hebt gehad of niet.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Spuyt12

Iemand die geen maagd meer is en verkracht wordt, heeft hoogstwaarschijnlijk ook een positieve associatie met sex. Op het moment dat je verkracht wordt is die associatie verstoord, maar nog steeds aanwezig.

Iemand die nog wel maagd is heeft alleen nog maar een negatieve associatie betreffende sex, welke me lastiger te overwinnen lijkt.

Vanuit het slachtofferperspectief is het eerste “minder erg” dan het tweede, en zou dus theoretisch minder zwaar bestraft hoeven worden.

Het is maar een theorietje…

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#5 Mark

Ik denk dat beide een zeer negatieve associatie zullen hebben met seks en daar pas met veel moeite overheen kunnen komen.

Bovendien is je theorie volkomen van de persoon afhankelijk.

Hmm…. stel nou dat we iemand hebben die van SM houdt en die wordt in elkaar geslagen. Moet de straf dan ook minder worden?

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#6 Spuyt12

Ik heb nergens gezegd dat de straf minder moet worden. Ik heb alleen gezegd dat ik de redenatie van de rechter wel enigszins volg. Maar ik ben het er niet mee eens.

  • Vorige discussie