1. 1

  Ik vind hem wel grappig. Tikje puberaal misschien. Maar ik ben toch meer voor de inhoud weerleggen dan de persoon aanvallen. Uiteindelijk lijkt dat me positiever en productiever.

  Want wat bereik je met deze poster? Mensen die het met Wilders eens zijn veranderen hier niet door van gedachten, die roepen alleen maar moord en brand over demoniseren, van links komende kogels, etc.

 2. 2

  Eens met Jay. Feitelijk doe je met zo’n poster niets anders dan wat Wilders doet.

  Daarmee polariseer je nog sterker en geeft je de groep rondom Wilders weer meer excuus om de calimero uit te hangen.

  Maar het is niet Wilders die de samenleving schade toebrengt. We zijn een democratie, dus wij geven hem een stem.

  http://www.youtube.com/watch?v=ohXsdbF-7jc

  Maar dan een soort “universal voter”. Dus waar ligt de ‘oplossing’?

 3. 3

  De poster op zich vind ik niet zozeer het nieuws eigenlijk. Meer dat Wilders er aangifte over heeft gedaan en dat de mensen die de poster verspreiden zijn opgepakt door de politie. Vrijheid van meningsuiting geld blijkbaar niet meer in Nederland als je het oneens bent met Wilders?

 4. 4

  @abhorsen: Dat is toch al lang bekend? Wilders is vooral voor zijn eigen vrijheid van meningsuiting.

  Zodra anderen vergelijkbare dingen zeggen over hem doet hij boehoe en doet aangifte.

 5. 5

  Dat hij aangifte doet van alles klopt ja. Hoewel er dan tenminste meestal nog enige vorm van bedreiging was, hoe niet serieus dan ook. Inmiddels mag je blijkbaar ook geen spot met hem meer drijven. Maar het vreemdste vind ik dus dat de politie mensen hiervoor heeft opgepakt en een aantal uren vast gehouden. Ik krijg steeds meer het gevoel dat we ons op een glijdend vlak begeven en deze dreigt zo meteen om te slaan naar iets wat we allemaal echt absoluut niet willen.

 6. 8

  Te absurd om anno 2008 om vanwege zo’n onnozel grapje van je vrijheid te worden beroofd. Houdt die vent behalve het Nederlandse parlement nu ook de politie in gijzeling?

 7. 15

  Uit de eerste link van Troebel:

  “Volgens de politie is er sprake van smaad. Geert Wilders zou persoonlijk een klacht hebben ingediend over de poster. “

  Maar goed, dat zijn die linkse terroristen… :-)

 8. 18

  “Justitie vindt dat die tekst te ver gaat.”

  Gebaseerd waarop? Ze kunnen er vergif op innemen dat de rechter ze terugfluit. Zelfs objectief kan je stellen dat Wilders een extremist is, iemand met extreme ideeën.

  Daar zal een rechter je ook gelijk in geven.

  Maar het kan natuurlijk ook de opmaat zijn om Wilders een keer te arresteren. Want: “kijk, we hebben het ook met die linkserts gedaan”.

 9. 19

  Overigens:

  Volgens ons wetboek mag de politie slechts actie ondernemen op het moment dat degene die belasterd is daar een klacht tegen heeft ingediend.

  De politie (minister) heeft daar denk ik wat over uit te leggen…

  Als Wilders consequent is en wat goodwill wil kweken stelt hij daar vandaag kamervragen over.

 10. 20

  @19 het blijkt (net op radio 1 gehoord) dat kamerleden een extra wettelijke bescherming genieten, en dus _niet_ zelf een aanklacht hoeven indienen. Vergelijkbaar met de bescherming die staatshoofden (“johnson molenaar”) genieten (volgens wat ik hoorde is het zelfs hetzelfde wetsartikel).

  Overigens was de expert op radio 1 nogal verbaasd over toepassing van dat wetsartikel hier. Hij trok de vergelijking met de minister van financien een dief noemen: dat kun je als belediging uitleggen maar heeft direct inhoudelijk betrekking op zijn functie/beleid en is daarom geoorloofd.

 11. 21

  Of Wilders nu al persoonlijk geklaagd heeft, doet niet zo ter zake. Als hij dat persoonlijk nog niet gedaan heeft, doet hij dat binnenkort wel. Hij doet volgens TT´s link wel 10 keer per week aangifte van bedreigingen. Het enige wat geconcludeerd kan worden, is dat iemand hierover geklaagd moet hebben bij de politie, want de politie gaat daar echt niet op eigen houtje mensen op zetten.

 12. 22

  @21 nou, wat ik uit eerder commentaar (zie o.a. #14) begreep is Wilders eigenlijk op de arrestatie tegen is, dus ik acht het nogal onwaarschijnlijk dat hij alsnog aangifte gaat doen.

  Verder is de politie kennelijk in opdracht van het Openbaar Ministerie in actie gekomen. De vraag is dan natuurlijk hoe die er van wisten.

  Ik begreep van een gesprek op de radio hierover overigens dat de agenten die de arrestatie verrichtten het zelf ook nogal vreemd vonden en ter plekke nog contact gezocht hebben met het OM of het wel allemaal echt klopte…

 13. 26

  Dit is een regelrechte oproep tot moord.

  En dat hebben de Internationale Socifascisten ze ook gedaan bij Pim Fortuyn.

  En daarom is de Telegraaf, de Elsevier en GeenStijl.nl nu een hetze begonnen om jullie terug te pakken.

  Want boontje komt om zijn loontje. En dat geldt helemaal voor het clubje academische bourgeoisie van de Internationale Socifascisten, die steelt van het proletariaat en het Marxisme verbasteren tot een idioterie van dwazen.