1. 1

  Eigenlijk zou ik hier geen commentaar op moeten hebben, want het filmpje zegt al genoeg..

  Toch doe ik het: wat goed dat deze organisatie het zo achter elkaar heeft gezet.

  Buiten deze context luister ik er na zonder me hier verder over te verbazen. Nu denk ik: waarom eigenlijk en hoe onhumaan zijn we ook hier nog?

 2. 3

  Geeft naar mijn inzicht goed weer wat ik ook al eens eerder gehoord heb; hoe meer TV je kijkt hoe ongelukkiger je wordt. Je wordt constant gebombardeerd met onvrede, bangmakerij, haat, onzekerheid (over de wereld en eigen onzekerheid).

  Ik denk als de meeste mensen die nu zo bang zijn een maand of 2 eens geen TV kijken ze ineens een stuk gelukkiger worden. Aangezien waar ze nu zo bang voor zijn ze eigenlijk alleen via de TV bereikt, niet in het dagelijks leven.

 3. 5

  Ja, die laatste is heerlijk geintugreert :-)

  Uiteraard kan je hiermee elk beeld oproepen TRS, het neemt niet weg dat de uitspraken wel degelijk zijn gedaan. Ik vermoed dat de maker van dit filmpje door middel van het geroezemoes op het einde duidelijk wil maken dat er een hoop geroepen wordt en maar weinig geluisterd naar wat er daadwerkelijk wordt gezegd. En zo uit de context getrokken (deels) vind ik bepaalde uitspraken behoorlijk schokkend.

  Neem bijvoorbeeld de uitspraak van Verhagen, politiek natuurlijk heerlijk punten scoren, maar zou je er echt wel zo bang voor hoeven te zijn? En is het gerechtvaardigd om op die grond iemand op te sluiten/vast te houden? Menselijk gezien niet.

  @abhorsen: die visie ondersteun ik. Zijn er psychologen in de zaal die hier een interessant onderzoek naar kunnen plegen?