1. 1

  Ik vind de aandacht hiervoor nogal overdreven. Het is evident dat Sarah Palin feitelijk weet dat Noord-Korea geen bondgenoot van de VS is, en dat dit een zuivere verspreking is. Het is een symptoom van het verziekte politieke klimaat, in de VS maar ook in de wereld, dat dit overal de voorpagina´s haalt. Hetzelfde geldt voor Barack Obama die zei ´57 staten´ bezocht te hebben, en voor de boekjes waarin de verhaspelingen van George W. Bush werden bijgehouden.
  Het getuigt tevens van de bizarre fascinatie die iedereen, van links tot rechts, voor deze vrouw heeft. Ze is ambteloos burger, en zegt i.v.m. de gemiddelde Republikein ook echt niet zulke schokkende dingen.

 2. 5

  @4: Voor de “leider van de Vrije Wereld” (waarvoor ze zich kandidaat gaat stellen, zo gaan de geruchten), lijkt me het onderscheid tussen Noord en Zuid Korea wel belangrijker dan de prijs van een casinobrood (lijkt me alleen belangrijk als je leider bent van een land met planeconomie).

  Het is een verspreking die helemaal niemand zou maken, tenzij hij/zij eigenlijk niet goed op de hoogte is van de situatie. Dit wijst er heel duidelijk op dat ze in de afgelopen twee jaar totaal geen progressie gemaakt heeft in haar kennis van zaken omtrent internationale politiek.

 3. 6

  @1: als het het enige slippertje van Palin was, was de aandacht overdreven. Maar, net als bij Dan Quayle in het verleden, als er vele slippertjes zijn, is er iets grondig mis. En dan is de aandacht plotseling veel minder overdreven.