Geef toe: We zijn PowNed!

powned-op-reis

Eerlijk zeggen: gefeliciteerd, PowNed. Vezelrijke en groene programmamakers kunnen kennelijk niet met de administratie overweg, hoe graag we het ook zouden willen. Daarom een leuke suggestie voor PowNed: neem enkele Llink-medewerkers over! Floortje Dessing mag dan voor PowNed op Reis het Mediapark in Hilversum-Noord afstruinen naar exotische aapsoorten zoals de Rechtslikkende Dominique en uitheemse plantsoorten, zoals de microfoon met roze plopkap.

Sebastiaan Labrie kan ons ondertussen iets vertellen over geldstromen in de PowNed-versie van De Consuminderman. Pieter Hilhorst is vastgebonden aan een windmolen in Ter Land, Ter Zee en Intellectueel. Ja, dit klinkt cynisch, maar wij, eco-minded malloten met museumjaarkaart, kunnen duidelijk geen actie voeren zoals de volksmenners van PowNed en Wakker Nederland. Ik moest zelfs eigenhandig de stekker uit een Omroep C benefietgala trekken.

De avantgardisten met moeilijke brillen, de betweters met grijze slapen en kale kruinen, cyberpunks, doorgegaarde blowkoningen, boetserende Indiagangers, natuurwinkel-lurkers, konijnenvoervreters, fans van Freek de Jonge, Fabiola’s, Slam Poetry-organisatoren, Tibetaanse klankschaalkloppers, krakers, rastafari’s, kopers van de boeken van Thomas van Aalten, kunstenaarlingen maar óók de Rob Kamphuessen: we zijn nu echt PowNed. De corpsballen, nattende krulletjes, walmen aftershave en de partytent behoren – straks – definitief tot de publieke omroep. Thanks!

 1. 1

  De avantgardisten met moeilijke brillen, de betweters met grijze slapen en kale kruinen, cyberpunks, doorgegaarde blowkoningen, boetserende Indiagangers, natuurwinkel-lurkers, konijnenvoervreters, fans van Freek de Jonge, Fabiola’s, Slam Poetry-organisatoren, Tibetaanse klankschaalkloppers, krakers, rastafari’s, kopers van de boeken van Thomas van Aalten, kunstenaarlingen maar óók de Rob Kamphuessen: we zijn nu echt PowNed.

  Shit, daar zit ik drie keer in.

 2. 2

  Llink gaat naar den prullenbak.

  Powned mag daar ook bij in, ach weet je wat, de gehele P.O. mag in de prullenbak verdwijnen.

 3. 3

  scoop: in een van de programma’s van PowNed gaat een blondje met silicon boobies op reis door de prachtwijken van Nederland onder de titel “Doortje Flessing goes down in underwear”

 4. 5

  Of je wordt gewoon nog even lid van llink, die zijn er ook bijna hoor, en als het ze lukt krijgen ze een hoop meer zendtijd dan Geenstijl.

 5. 11

  @6 Lijkt me juist een reden om wel lid te worden, als je geen lid bent dan geven ze je geld net zo goed uit, maar dan aan een omroep waar je niets mee hebt, zoals de EO. Als je lid wordt dan mag jij kiezen.

 6. 13

  @Anoniem, dat doen ze toch wel, met of zonder lidmaatschap van een of andere omroep.

  De PO mag van mij worden afgeschaft.

 7. 14

  Hmmm, jammer als link verdwijnt… met zowel PN en Link erin, en wellicht WN (als plasterk dat geen tweede TROS vind) en bijvoorbeeld Omroep C erbij voor de nodige neuzelfilms wordt de kans dat het publieke bestel zoals we het nu kennen zichzelf opblaast natuurlijk wel flink groter.

  Tijd voor een BBC model zeg ik!

  Was trouwens eerst lid van PowNed geworden… totdat ik het niet meer aan kon zien. Lidmaatschap is ondertussen opgezegd want ze hebben die 50.000 leden immers toch :-P

 8. 15

  Uw tweedeling in de derde alinea raakt kant nog wal. ..*plons*

  Ik zie mijzelf terug in de eerste groep hier en daar (medestuds noemde mij een linkse bal) en ben toch lid geworden.

 9. 17

  Je kunt me wat met je discriminerende opsomming van zogenaamde llink aanhangerts: ik zit daar zo drie keer in, maar ik ben nergens lid van – niet van Powned en niet van llink, want ik kijk geen TV en ik hoor niet bij een clubje en de combinatie van die twee dingen doet de rillingen over mijn ruggengraat lopen: wat een afschuwelijk, verlopen systeem hanteren we in Nederland toch ! Wat een hopeloze, ijdele, zich veel te rijk en populair rekenende mensen lopen er toch in dat wereldje rond ! Als er iets is wat de afgelopen wervings-ronde heeft duidelijk gemaakt, dan is het dat wel. Vijfhonderd ! miljoen ! verteren die gasten over onze ruggen. Om ‘leuke’ dingen te doen voor een medium dat een nog ergere dood verdient dan radio. Echt, ik ben een trouwe geenstijl-poster, maar powned kan de tering krijgen, net als llink (en omroep C, en de TROS, en – gadverdamme – al die gasten overigens).

 10. 28

  @ TRS Nee. Een flink aantal mensen heeft dat aan PIEP gevraagd. Tot nu heeft PIEP daar niet op gereageerd. PIEP heeft bijna al het lidmaatschapgeld al weggeven aan dierenorganisaties. € 4,- van de € 5,73. En vergeet niet: Marianne Thieme is een oud-bestuurslid van LLink en ze is daar ooit met een conflict weggegaan.

 11. 32

  @BP, das klote want ik was van plan het 150.000-ste lid te worden

  en bij powned kunnen ze feest vieren wat ze willen maar eerst moet er in den haag nog een pipo zitten die hufterned een aanwinst vind voor het publieke bestel

 12. 33

  Er zou toch ook gewoon leuke televisie gemaakt kunnen worden bij PowNed? Beetje Hans teeuwen, Prem misschien. Ik hoop die rare Muntz. Okay die Rutger vind ik niet veel, maar toch, even afwachten.

 13. 35

  Us er bij Powned niet nog een kans dat het Commissariaat voor de Media de boel af laat ketsen omdat Powned ledeen heeft gekocht (dat hele terugbetaal-gebeuren?)

 14. 36

  @gronk. Uit een e-mail van het CvdM: “In het geval dat leden na 1 april hun contributie teruggestort krijgen, zijn wij van mening dat deze leden niet betaald hebben. Deze leden tellen dus ook niet mee. Partijen die deze constructie hebben dat ook van ons te horen gekregen”.

 15. 37

  Nou, dan geeft powned dat geld niet terug. Heb je wel kans dat een paar principielen met hun rechtsbijstandsverzekering gaan zwaaien, maar soit.

 16. 38

  @gbh,

  Ik citeer plasterk even (wat ie geloof ik eergisteren op TV zij): “Als je met je lokale biljartvereniging een omroep wil beginnen over biljarten dan zal ik dat weigeren maar anders kan ik mij moeilijk voorstellen dat ik mensen tegen ga houden.”

  Zie eerder wakker NL gewijgerd worden wegens teveel lijken op de TROS.

 17. 39

  @Kommisaris Rex

  Dat zei hij niet.

  Hij zei dat hij zich moeilijk kon voorstellen dat hij een omroep zou tegenhouden omdat hij er persoonlijk tegen zou zijn. Als blijkt dat powned niets toevoegd aan het publieke bestel zal hij het wel gewoon tegen houden.

 18. 42

  @36
  Als PowNed het geld terugstort wel. Maar voor zover ik weet heeft PowNed deals gesloten met derden om het geld terug te storten, in ruil voor advertentieruimte. En dat is niet tegen de regels volgens mij.

 19. 43

  @TRS PowNed is van de Geenstijl. Geenstijl is van de Telegraaf Media Groep. De advertenties stonden in Dagblad de Telegraaf. Hoezo DERDEN ?

 20. 45

  @39,

  Hmmm, herinner me een zijn uitspraak over een biljartvereniging, weet ook niet precies of het eergisteren was maakt ook niet zoveel uit.

  @gbh, ja dat heb ik destijds wel gelezen hier op Sargasso… Het maakt mij trouwens niet uit wat Weesies motieven zijn: Als het bijdraagt aan het opblazen van het publieke bestel in zijn huidige verzuilde vorm wat ik denk dat de komst van PowNed zeker doet dan vind ik het een goede zaak… zoals ik al zij ik zie graag een BBC-achtige omroep. Ik heb hier trouwens nog niet gezegd dat ik wat tegen Link heb: Mijn uitspraak over dat destabilisering van het huidige omroepbestel nog wat sneller gaat als Link erbij zit naast Powned heeft vooral te maken met het feit van “hoe hou je dat in hemelsnaam regelbaar!”. Je zult maar zendercoordinator zijn een bepaalde netten een bepaald beeld moeten geven zeg. Met BNN en de religieuze omroepen bij elkaar gaat dat nog net, maar met Link en PowNed die allebei volstrekt aan de andere kant van het spectrum qua denken zitten? Zet je nu radio 1 dan is het al lastig om op het ene moment RKK te horen over wat de katholieke kerk zojuist besloten heeft en vervolgens knalt BBN erin met “afstuderen op penisvergrotingen” :-P. Lekker herkenbaar voor de luisteraar, de commercielen lachen zich rot.

 21. 46

  Een extra omroepje in het bestel blaast dat bestel niet op. Het is niet meer dan een extra druppel in de vijver, niet eens een steentje. De programma’s zullen voorspelbaar slecht zijn. Maar het is Geenstijl/Telegraaf toch alleen maar te doen om het geld en de aandacht.

 22. 47

  @Kalief…, dat ben ik met je eens. Maar ik denk dat het publieke bestel zoals het er nu is al langer niet houdbaar is, de vraag is alleen wanneer men zich gaat afvragen of dit zo nog verder kan. En het lijkt me toch dat de komst van PowNed/WN dit proces in ieder geval versneld.

  Dat geld moet je me dan toch even uitleggen, hoe gaat de Telegraaf verdienen aan Powned/WN? Zoals bekend zijn verbindingen tussen PO en commerciele instellingen uit den boze en is het commesariaat van de media daar vrij gung-ho op. Het enige wat de telegraaf ermee gaat winnen is dat er nu één of twee omroepen zullen zijn die wel programmagegevens aan de telegraaf zullen verstrekken. Als we dat niet willen dan hadden we dat gewoon op voorhand moeten verbieden, is nooit gebeurd.

 23. 48

  @43
  Het gaat erom wie het geld terugstort, niet wie de advertentie plaatst. Overigens zijn er slechts 30 leden aangebracht via dubieuze weg, zo begreep ik.

 24. 50

  @42, @48: het mag dan ‘volgens de regels’ toegestaan zijn, maar IMHO druist het wel in tegen de geest van die wet.

  Een ‘middle man’ gebruiken om het lidmaatschapsgeld terug te storten door een derde (waarbij je de totale uitgekeerde som lidmaatschapsgeld door die derde vergoed als ‘advertentiekosten’) is IMHO net zo onwenselijk als een direct betaling doen. Ik mag hopen dat het CvdM dat ook zo ziet.

 25. 51

  Dus als ik het goed begrijp kan ik, in plaats van niet naar spelletjesprogramma’s bij de TROS of de AVRO te kijken, nu niet naar Rutger en het Stan Huygensjournaal kijken? Maar mag ik daar wel belasting voor betalen?

  Wie wil er eigenlijk nog wel een publieke omroep? En help me svp: waarom?

 26. 52

  @51 Omdat het in het belang van de maatschappij is dat mensen blootgesteld worden aan andere dingen dan alleen datgeen commercieel viabel wordt geacht.

 27. 53

  @45: RKK zendt één uurtje op zondag uit. BNN alleen met BNN Today in de avonduren met actualiteiten, niks niet lolbroekerij…

 28. 54

  @51: Het is net als met het ziektekostenstelsel: Ook al ben je geestelijk gezond en heb je geen behoefte aan zwakzinnige programma’s, je betaalt toch voor mensen die wat mankeren, en hun lege bestaan vullen met programma’s van de TROS/AVRO. Iets met solidariteit.

  @52: Theoretisch klopt dat argument. In de praktijk kan 90% van de PO-programma’s net zo makkelijk bij de commercielen uitgezonden worden.

 29. 55

  “De corpsballen, nattende krulletjes, walmen aftershave en de partytent behoren – straks – definitief tot de publieke omroep.”

  LOL, al is het eerder Nieuw Rijk dan Oud Geld, denk ik. There goes the neighbourhood :-)

 30. 56

  Ongetwijfeld zal PowNed meteen enorm veel onwaarheden de wereld in slingeren om de aandacht te trekken . De media zal met Powned zijn geloofwaardigheid snel verliezen .

 31. 58

  @53,

  Ok, ik zal m’n vingers er niet meer aan gaan branden hier om te proberen het algemene te verklaren vanuit het bijzondere (soms is het zo verleidelijk). RKK was natuurlijk niet het beste voorbeeld.

 32. 60

  @33: Ik mag hopen dat PowNed Prem niet gaat inhuren. Die gast heeft iets teveel ADHD om relaxed naar te kunnen kijken. Gezien de beperkte zendtijd (en het feit dat Ruktor daar ook vast al het nodige deel van inneemt), zou dat wel erg zonde zijn. Met zo’n nieuwe zender verwacht ik wel leuke TV voor mijn geld (kwaliteit verwacht ik namelijk toch al niet).