Gecamoufleerde persconferentie

Rumsfeld voor camouflage kleedRumsfeld was met Kerst in Irak. Daar gaf hij ook een persconferentie. Waarover is eigenlijk niet interessant. Wat wel interessant is, is de achtergronddecoratie in de zaal waar hij de persconferentie gaf. Er hangt namelijk een groot camouflagekleed.
Kan iemand verklaren waarom je aan de binnenkant van een gebouw een camouflagekleed hangt?

Dit is overigens niet iets nieuws. Het Amerikaanse perscentrum in Doha tijdens de aanval van de coalitie in 2003 op Irak had ook zo’n kleed.

 1. 2

  Het idee is dat er dan uit het video- en fotomateriaal niet te achterhalen is waar de opnames precies plaatsvonden. Er zou zomaar eens een terroristische interieurdesigner kunnen zijn die een bepaald hoekje, een tegeltje of het behang herkent en zo zijn vrienden informeert over waar de volgende aanslag moet plaatsvinden. Ook alle videoboodschappen van bijvoorbeeld osama zijn om dezelfde reden met een camouflagenet gedecoreerd.

 2. 7

  In de Volkskrant van hedenochtend stond Rumsfeld als volkskok bij het kerstmaal voor de Amerikaanse soldaten afgebeeld. Die zullen waarschijnlijk weinig belangstelling hebben voor een persconferentie van Rumsfeld.

 3. 8

  Zo wordt het volk toch goed in oorlogsstemming gehouden? We zijn in oorlog, dus alles wat we zeggen en doen dient het hogere doel. Zo eenvoudig zal het wel weer zijn.

 4. 9

  @bicat: die persconferentie was niet interessant voor deze post. Als ik over alle interessante persconferenties (waar geen camouflagekleed hangt) zou moeten schrijven, mag ik wel mijn baan opzeggen.
  Verder vond ik het voornamelijk een warige persconferentie trouwens. Wel minder troepen, maar eerst een beetje meer?

  @Jogy: In de amerikaanse pers kwam ik dan ook voornamelijk die foto tegen. Ik heb me helemaal rot gezocht naar een foto met het net.

  @Jax: Dat gevoel heb ik ook. Maar dat lijkt een beetje tegenstrijdig met wat ze proberen in Irak op dit moment, vrede en veiligheid te brengen.