GC’s PoëtEKa: Geen Limerick Please

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

GEEN LIMERICK PLEASE

-voetbalreporter vanuit (Noord-)Ierland en Schotland, Limerick dl.6-

in de hal van mijn hotel in Limerick
stuit ik op een reuzeportret van Paus Benedict
of ik een kaarsje wilde branden
‘nou nee ik heb volle handen
en liever zou ik vloeken bij zijn aanblik’

ik geloof slechts in voetbal
en wil snel door want zo begint Portugal
dus laat me passeren
ik ben niet te bekeren
paradijs is voor mij gras en een bal

Harry Zevenbergen

Speciaal voor GeenCommentaar doen dit jaar stadsdichter van Den Haag Harry Zevenbergen, GC-redacteur Laurens en de Leidse performancepoëet Jaap Montagne poëtisch verslag van het EK voetbal. U kunt op de hoogte blijven van nieuwe gedichten via deze RSS-feed!

Reacties zijn uitgeschakeld