Linda en Yes in meeslepend conflict

Elke week maakt GeenCommentaar ruimte voor een artikel van de satirische website de Speld! Nieuws zonder de ‘feitish’ van de reguliere media.

Maar ze zijn wel lekker (Foto: Flickr/SuperFantastic)

Yes en Linda, twee spelers in de beauty- en lifestylebranche, staan lijnrecht tegenover elkaar. Een controverse ontstond over beautytips uit de jaren ’80. Meisjesblad Yes, met een beduidend kleiner lezersbestand, wilde een herwaardering van het aloude avocadomasker. Linda dacht daar anders over.

Al weken achtereen zet Linda zich af tegen avocadomaskers en andere soortgelijke middelen. Volgens het blad veroorzaakt een avocadomasker ?een te droge T-zone van het gezicht en het verstopt de poriën?. Yes verzamelde vervolgens gegevens van lezeressen van Linda en publiceerde deze, met bijgaande tekst: “Hier een lijst van mensen die avocadomaskers niet erkennen als de beste manier om de huid te revitaliseren. Gebruik naar wens.” Een rel kon niet meer worden voorkomen.

De getergde redactie van Linda gaf al haar lezers vervolgens een bindend advies om nooit meer avocadomaskers te nemen. Bovendien riep Linda-woordvoerder Jeanine Pirt-Sift alle lezeressen op om rotte restpartijen komkommers of avocado’s op te vragen bij de supermarkt. Deze zouden dan kunnen worden uitgestort voor het hoofdkantoor van Yes in Hoofddorp.

Aan de actie werd massaal gehoor gegeven, waardoor de Yes-redactie een ochtend lang haar kantoor niet kon bereiken. Op het Linda-forum werd ondertussen hard uitgehaald naar de ‘boehoe-doenende beautyfundamentalisten’, die geadviseerd werden beter met de ‘droge kut op die bank’ te blijven zitten.

Hoofredacteur Berb Culo van Yes reageerde geschokt: “Een tegenreactie hadden wij verwacht, maar om bewezen anti-ouderdomskuren zonder argumenten te weren, dat is ronduit onethisch.”

  1. 1

    Nou nou, dit is wel weer eens belangrijk nieuws over 2 van die toonaangevende bladen. Hier ga ik vast commentaar op krijgen maar “iedereen die zo’n blad leest is toch al harstikke getikt. Naja getikt.. het zal eerder niet al te slim en veel te oppervlakkig zijn.”

  2. 4

    Ligt het aan mijn ziekelijke neiging tot over-associatie of zie ik hier werkelijk een paralel met een zeker niet nader te noemen blog en haar relatie met GC van de afgelopen week…