GC-café: Breekpunt Afghanistan

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
GC-Café (plaatje: GeenCommentaar)

De laatste in een bijna eindeloze rij echtelijke twisten tussen de PvdA en het CDA leidt vandaag tot een spoeddebat (gepland voor 16.15 uur), mogelijk met grote gevolgen. Want hoewel het kabinet Balkenende-IV van uitstel en afstel zijn kerncompetenties heeft gemaakt, lijkt het erop dat de stevige stellingname van Wouter Bos en zijn partij over de Afghanistan-missie het nu toch echt onmogelijk maakt dat CDA, Christenunie en de PvdA nog langer samen door een deur kunnen.

De PvdA ziet zich met zijn standpunt gesteund door 66% van de Nederlandse bevolking, volgens een NRC/Synovate-peiling, maar de helft van de ondervraagden vindt het geen crisis waard.

Mocht u tot de andere helft behoren en Balkenende graag in de komende dagen zien afreizen naar Lech, toom uw enthousiasme dan nog een beetje in; het kabinet is immers tijdens meer crises in staat gebleken de duur van het reeds lang levensmoeie bestaan te rekken met commissies, onderzoeken en de beoefening van hogere semantiek, vaak mogelijk gemaakt door een signature PvdA-draai waar Shaun White nog jaloers op zou zijn.

Het GC-café is geopend: u bent van harte welkom!

Reacties (6)

#1 PeterR/IederVoorZich

Lekker sappig! Eindelijk vonken!
Nu nog vuur!

  • Volgende discussie
#2 Roy

@1: Als Balkenende de VOC-mentaliteit heeft, hoop ik dat Wouter Bos de Jan van Speijk-mentaliteit heeft.

Maar ik zou er de komende dagen nog niet op rekenen. Wellicht 1 maart.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Bismarck

Ik hoor bij de helft die dit ook niet een crisis waard vindt. Daar staat tegenover dat naar mijn mening Balkenende al had moeten aftreden vanwege het rapport Davids.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 PeterR/IederVoorZich

Oh, het maakt mij niet meer uit. Ik heb echt leedvermaak als BalkenEllende (3) aan z’n einde komt. Kok ging om minder. Pardoes viel die. Dat moet je de PvdA nageven: die hebben wat geleerd!

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#5 Rob

De huidige verontwaardiging van de CU en CDA lijkt me een opmaat om dadelijke de schuldige in de breuk aan te wijzen.

Toch, ze zijn nu al weken en weken aan het soebatten hierover. De PvdA heeft duidelijk gemaakt wat ze willen, maar dit is blijkbaar niet wat de CDA en CU wilt. Dan kunnen ze opnieuw en opnieuw en opnieuw gaan praten, maar op een gegeven moment moet je verder.

Ik denk dat de PvdA gewoon klaar is met het overleg en zo een besluit wilt forceren terwijl de CU en het CDA nog zoeken naar de PvdA die meebuigt.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#6 Mark

Dat laatste lijkt me een juiste analyse.
Bos is Verhagen’s pogingen om op het voorgenomen besluit terug te komen zat.

Balkenende had Verhagen al veel eerder terug moeten fluiten, voordat de PvdA begon te reageren op zijn ballonnetjes. In de beeldvorming is het echter weer PvdA die voor zijn beurt zou spreken.

  • Vorige discussie