Gayscene handhaaft don’t-ask-don’t-tell

,

[speld]

Duidelijk homo, maar ook echt matroos? (Foto: Flickr/Toni Kaarttinen)

De Amerikaanse gayscene handhaaft het principe don’t ask, don’t tell voor homoseksuelen met een militair beroep. Volgens dit principe worden soldaten binnen de homowereld getolereerd, mits ze niet openlijk uitkomen voor hun militaire achtergrond. Militarisme ligt nog altijd gevoelig binnen de homoseksuele subcultuur in de Verenigde Staten. De regering van president Obama wilde het huidige beleid versoepelen, maar een federaal hof van beroep bepaalde gisteren dat het don’t-ask-don’t-tell-beleid mag blijven bestaan.

Het principe wordt gehandhaafd omdat militairen die openlijk zouden uitkomen voor hun beroep een bedreiging zouden vormen voor de moraal, de goede orde, discipline en de cohesie van de gemeenschap. “Uit gesprekken blijkt dat homo’s zich simpelweg anders gaan gedragen wanneer ze het gevoel hebben dat er militairen in de buurt zijn. Neem nu de gay pride events, waar veel, kleurrijk en uitbundig wordt gedanst. Er zijn diverse aanwijzingen dat dansen in het bijzijn van militairen, gewild of ongewild, zal veranderen in militant gemarcheer. Dat druist in tegen alles waar we voor staan. Een gay pride met Rammstein, dat is niet wat we moeten willen.”

Verschillende militaire belangengroepen ijveren al jaren voor meer acceptatie binnen de gayscene. Zij claimen dat het in het landsbelang is om uit te komen voor hun beroepsgroep in de homowereld. Te denken valt aan workshops en kennismakingsmiddagen, om zo te laten zien dat militairen ‘ook gewoon mensen zijn’. “Door kennismaking neem je de angst weg en haal je het onderwerp uit de taboesfeer. Ook het legeruniform moet openlijk erkend worden in deze gesloten gemeenschap,” aldus de woordvoerder.

Reacties (8)

#1 Linkse kerk

Sinds korte tijd geldt deze regel ook voor homo’s in Amsterdam – op straffe van een pak slaag.

 • Volgende discussie
#2 Jay

Zeg, waarom geen Rammstein? Die zanger draagt leer en zingt “buck dich”… die is toch ook overduidelijk homo?

Of, zoals Harry en Paul het zouden zeggen: “he looks like a queer, he talks like a queer, and he is on television, so most definitely probably a queer!”

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 Joost
 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 JW

@1: in Nederland kan je beter ook maar niet meer zeggen dat je moslim bent. Je lijdt een beetje aan selectieve verontwaardiging.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 Linkse kerk

@4 Ja, want moslims worden in elkaar geslagen, bespuugd, wijken uitgejaagd, en vermoord. Oh, wacht, moslims zijn juist de daders van dit soort misdrijven jegens homo’s, vrouwen en joden – ongetwijfeld omdat ze zo heel erg zielig zijn. Gelieve on-topic te blijven, in plaats van je voorliefde voor de islam te pas en te onpas te tonen. Het gaat over discriminatie tegen homo’s, en ik constateer dat het niet lang meer duurt voordat homo’s weg moeten vluchten uit Nederland, zoals ze nu moeten vluchten uit Utrecht en Islamsterdam. Met dank aan de linkse medemens en zijn multikul.

Bruce Brawer was een Amerikaanse homo die schoon genoeg had van de fundamentalisten in Amerika, en besloot naar ons EUtopia te trekken. Hier maakte hij kennis met de positie van de homo in een samenleving waar de multikul heerst, en nu piept hij wel anders over zijn eigen land. Leve ons multiculturele paradijs! Mijn stelling is dus dat het beter gesteld is met homorechten in Amerika, dan in Islamsterdam, ondanks de discriminatie die zij ervaren in het Amerikaanse leger.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 Bismarck

@5: Mag ik er op wijzen dat je #1 al hilarisch offtopic is?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 JW

Linkse kerk, u bevestigt werkelijk elk vooroordeel over de stemmers van Wilders. Knap hoor.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 pedro

We weten allemaal toch al lang, dat alle moslims constant homo´s, vrouwen en joden in elkaar slaan?

En dat allemaal, omdat bange wezels als Linkse Kerk daar alleen anoniem op internet tegen durven te protesteren.

Van het weekend trouwens een mooie reportage over homohaat in Malawi, waar de 80% christenen de homo´s even erg haat als de 20% moslims in het land. Je zou bijna denken, dat dat soort zaken niets met geloof te maken heeft, maar gelukkig hebben we hier Linkse Kerk, die ons zijn geloof uitlegt. Dan hoeven we ons niet meer met de feiten bezig te houden.

 • Vorige discussie