Gastlogger: De jarige Job

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Er is er een jarig hoera hoera, dat kun je wel zien dat is de oorlog in Iraaaaak. 3 jaar is ie geworden, de kleine boef, en het belooft weer een knallend feest te worden.

En het gaat goed met Irak, als we Bush moeten geloven althans. Oké, oké, het aantal slachtoffers aan Amerikaanse en Irakese zijde neemt alleen maar toe en ook staat Irak op de rand van een burgeroorlog, maar Bush ziet dingen die wij niet zien. Achter de dagelijkse beelden van gewelddadigheden schuilen namelijk duidelijke tekenen van vooruitgang, aldus Bush in zijn speech over de jarige. Veel tekenen van vooruitging noemde Bush echter niet (misschien dat u ze ziet?). Wel werd de aanval van afgelopen dagen even aangehaald als â??grote overwinningâ??, maar buiten drie geiten van de ingenomen boerderij was er niemand onder de indruk.

Ondertussen dromen de Amerikaanse functionarissen nog vrolijk verder. Want ondanks het toenemende geweld hopen ze nog altijd dat het aantal aanwezige troepen later dit jaar gereduceerd kan worden. IJdele hoop en pure verkiezingsretoriek natuurlijk, want er is nog geen licht aan het eind van de tunnel. Het ziet er dan ook niet best uit voor de republikeinen de komende verkiezingen.

In 2008 een feestje voor de democraten?

(Dit stuk is geschreven door reageerder Mathijs)

Reacties (3)

#1 Joost

Bush regeert niet, maar de leugen. En het Amerikaanse volk, dat zich begin deze eeuw nog drukmaakte over een sigaar op de verkeerde plek, maakt het allemaal niets meer uit.

Zinnen als “In het land der blinden is éénoog president” en “de nieuwe kleren van de president” komen onwillekeurig opborrelen.

Zou Bush het zelf écht geloven?

  • Volgende discussie
#2 Mark

Ik denk dat sommige Amerikaanse media ook wel inzien dat die laatste operatie geen grootse overwinning was, maar eerder propaganda. Langzaam maar zeker krijgt de regering Bush toch wat krasjes, en de media zullen die op termijn gaan uitbuiten, zeker naarmate verkiezingen dichterbij komen.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Joost

Maar rechts blijft 100% achter Bush staan. Ook de rechtse media. En in elke aanval vanaf links zien zij de “samenzwering van links” bevestigd.

  • Vorige discussie