G500 jongeren gaan politieke agenda hervormen

Foto: copyright ok. Gecheckt 23-11-2022

POLITIEK – Jongerenclub gaat middenpartijen infiltreren om politieke agenda’s van binnenuit te hervormen. G500 staat voor ‘generationele beweging van 500 open, frisse verantwoordelijke jongeren tot ongeveer 35 jaar’. Het initiatief is nog een paar dagen oud, maar er is al een website. De Buitenhof uitzending waarin G500 werd gelanceerd treft u na de doorklik:

Reacties (3)

#1 Sigi

Iemand die “zich irriteert” kan ik niet serieus nemen.

  • Volgende discussie
#2 Lenin Strawskim

Infiltreren is gewoon vals spel. “Gaming the system” noemen Amerikanen zoiets. Oftewel op een sluwe manier misbruik de spelregels misbruiken. Elk systeem, dus ook een democratie, is kwetsbaar zodra mensen opzettelijk gaan proberen er misbruik van te maken. Dat is ook niet met regeltjes dicht te timmeren. Dat gaat over moraal, over het geloof in het doel van het systeem. Het is net zoals je de letter van een wet kunt misbruiken om de geest van de wet te verkrachten.
Met 500 mensen lid worden 3 grote partijen, zonder dat je het gedachtengoed van die partijen onderschrijft, is moreel verwerpelijk. Ik vind het een zieke gedachte dat democratie een spelletje zou zijn dat je met een trucje naar je hand kunt zetten. Laat die 500 gluiperds zelf een partij oprichten en hard werken om anderen te overtuigen van hun idealen, in plaats van dit soort valse trucs toe te passen.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie