1. 1

  Wat een verschrikkelijk slecht idee. Hoe kun je nou samenwerken met een partij waarvan je steeds maar moet afwachten wat het standpunt wordt? Waarom zou je uberhaupt stemmen op zo’n partij?

 2. 2

  @1

  Sluit ik me bij aan, godzijdank zijn er vertegenwoordigers want ik ben gewoon >40 uur per week bezig met salaris verdienen.

 3. 3

  Ik zou er niet op stemmen, maar als ze mensen de 2e Kamer in krijgen, ga ik wel lekker stemmen wat die moeten stemmen.

  Verder zou logischerwijs elke Nederlander op die partij stemmen, want dat zou Nederland veranderen van een vertegenwoordigende democratie in een directe democratie. Dat laatste is voor individuele burgers veel aantrekkelijker, alleen achtte men dat technisch onhaalbaar, gezien de dimensies van het land en het aantal stemgerechtigden.

 4. 4

  Ongeacht of ik er op ga stemmen wil ik wel graag zoveel mogelijk partijen een kans geven door even een handtekening te zetten.

  Is er ergens een overzichtje van partijen die nog handtekeningen nodig hebben? Weet iemand of het dan mogelijk is tegelijk een aantal van die formuliertjes te tekenen bij de gemeente? Dan hoef ik er niet 12 keer langs.

 5. 5

  @3: Denk niet dat de indivuele burger er beter van wordt als hij wordt geregereerd door de uitkomst van Maurice de Hond/Telegraaf/SBS enquetes. De modale burger is veel te slecht geïnformeerd om directe invloed te hebben. Vertegenwoordigde democratie is nog het beste alternatief. Er mag eerder een niveau tussen dan een er tussenuit.
  @4: partij van de naastenliefde kwam nog handtekeningen te kort …

 6. 6

  @1 en @2:
  Naast dat je op elk wetsvoorstel zelf kunt stemmen, kun je in jouw stemprofiel een partij of ‘medestemmer’ steun geven. Als je, ivm tijd of interesse, zelf niet stemt dan kopieer je deze stem automatisch en breng jij deze uit. Uiteraard kun je deze zelf overstemmen (mocht je het niet met de partij eens zijn).
  Na (bijv.) een 1/2 jaar kun je de partij in jouw profiel wijzigen. Niet pas na 4 jaar.

  Dus: directe invloed wanneer jij het nodig vindt en continue invloed op de evenwicht tussen de partijen.
  (omdat je nu niet weet wie jouw voorkeur heeft voor de problemen over 2 jaar)

  @3: Bedankt voor jouw steun. Je zult zien: na het zelf stemmen wil je niet meer anders!

  @4: Graag! Op de site kun je je aanmelden: http://www.destemvanjezelf.nl

  @5: Wij gaan er van uit dat de regering en de ‘tegen’ partijen juist de burger beter zal gaan informeren. Zeker bij stemmingen die er ‘om hangen’. De burger maakt zo het verschil.
  …een niveau er tussen…krijgen we dan niet nóg meer bureaucratie en enquêtes?

 7. 7

  @6

  Klinkt allemaal erg ingewikkeld, als je als concept dat al van ‘de kiezer’ verwacht dan is het wel heel duidelijk dat dit ver gezocht is

 8. 8

  @7: Mwoa, is best makkelijk. Als je eigenlijk vindt dat de VVD je wel aardig vertegenwoordigt, dan vink je gewoon op de stemjezelf-site VVD aan. Blijkt de VVD ineens (bv. onder coalitiedruk) aan de HRA te morrelen, terwijl jij juist daarom de VVD steunt, ga je gewoon de week voor het HRA-voorstel in de kamer komt ff naar de site en tikt het vakje “tegen” aan bij het HRA-wetsvoorstel. Wil je vanwege het voorstel de VVD afstraffen, dan klik je meteen ook even het vakje VVD uit en het vakje CDA aan. Is dat nou zo moeilijk?

 9. 9

  @7:
  Het is best simpel:
  1. Stem zelf voor of tegen elk wetsvoorstel dat jij belangrijk vindt
  2. Laat je jouw stem niet horen: je stemt volgens het standpunt van de partij die jij steunt
  3. De Kamerleden van “De Stem Van Jezelf” stemmen namens Nederland
  4. Je kunt jouw steun veranderen als blijkt dat de partij niet stemt zoals zij belooft

 10. 10

  Oh, ik twijfel er niet aan dat ik dat kan (type dit immers vanaf m’n tel op het toilet :-P). Twijfel alleen wat aan hoe breed je electoraat wat je kan bereiken dan wordt.

 11. 11

  @10: Gezien het aantal mensen dat tegenwoordig wekelijks meermaals weet te stemmen op reality- en talentenshows (en dat is toch eigenlijk ingewikkelder) zou dat nog best mee kunnen vallen.

  Je zou zelfs SMS stemdiensten aan kunnen bieden (kan je meteen nog wat inkomsten mee binnenhalen).