Fragmenten uit het danboek van Penelope Bijtring | 29-06-2024

Ik ben nog steeds woedend. Op die swakkel van een Arid. Ik heb er al spijt van dat ik zijn ogen niet uitgekrabd heb. Maar ik had beter moeten weten. Eerlijk gezegd vond ik het al niks dat zijn twee neven uit Groningen ook in het huisje zouden zijn. Maar hij zou ze wel wegsturen, zodat wij wat uurtjes voor onszelf zouden hebben. Ja ja, de smeerlap. Toen we eindelijk lagen te vrijen, stonden zijn neven opeens naakt in de slaapkamer. Toen Arid me vanachter vastgreep had ik meteen door wat de bedoeling was. Ik ben erg blij dat ik een tijd karate heb gedaan. Nu ga ik daar beslist mee door. Moser heeft zeker een zakbreuk opgelopen en Arid keek ook niet blij meer nadat ik in zijn ballen had geknepen. Het is bijna niet te geloven, maar daarna dreigden ze me met aangifte wegens geweld. Toen heb ik Arid maar eens gevraagd wat zijn ouders ervan zouden vinden dat hij mij aan zijn neven had verkocht als een ordinaire hoer. Bij dat idee trok hij helemaal wit weg. Als je zijn moeder zou kennen zou je meteen begrijpen waarom. Overigens ben ik onmiddellijk naar huis ben gegaan. Want ik had geen zin om het zwijgen opgelegd te worden. Mama was ziedend en eiste dat ik naar de politie zou gaan. Maar ik zei dat ze hun lesje wel geleerd hadden. Toen is ze naar de moeder van Arid gegaan. Ik weet nog niet wat daar uitgekomen is, maar Arid en zijn neven zullen geen prettige zomer tegemoet gaan denk ik.

Gek genoeg is er ook iets positiefs uit voortgekomen. Toen Joenee het hoorde, barstte zij meteen in tranen uit. Eindelijk kwam de aap uit de mouw. Zij blijkt al jaren heimelijk verliefd op mij. Daar schrok ik wel even van. Maar toen ik haar tegen mij aanhield, voelde het helemaal niet onplezierig. We hebben heel de avond geknuffeld. En over de liefde gepraat. Ik weet nog niet wat ik er allemaal mee moet. Oma Gruitje zei gisteren dat mensen in principe biseksueel zijn en dat je omgeving bepaalt waar je de voorkeur aan geeft. Dat geloof ik toch niet helemaal. Ik vind mannen er wel opwindend uitzien vooral met brede schouders. Lijkt me typisch iets wat in je genen zit, want wat heb je nou eigenlijk voor lol van die schouders? Aan de andere kant vind ik volledig onthaarde vrouwen ook erg spannend. En tot mijn verrassing blijkt Joenee zich te ontharen. Wat ze me ook niet verteld had was dat ze haar schaamlippen heeft laten verkleinen. Het ziet er inderdaad erg mooi uit, maar zelf zou ik daar toch niet zo gauw aan beginnen. Gek eigenlijk, juist met haar achtergrond had ik verwacht dat alles puur natuur moest blijven, met een enorme bos haar. Misschien is dat toch weer die druk om mooi te zijn voor je man.

De keuze voor een universiteit blijkt steeds makkelijker te worden. De regering heeft voorstellen gedaan om het aanbod van studies flink te versoberen. Biochemie ontspringt de dans, maar wordt nu in allemaal afzonderlijke richtingen opgeknipt die elk bij hooguit twee universiteiten gevolgd kunnen worden. Ik ben er nog niet uit welke richting ik zal kiezen. Bij de VU in Amsterdam blijft niet alleen de medische biotechnologie, maar komt ook een nieuwe richting biotechnologie en alternatieve geneeswijzen, die ik wel spannend vind. Aan de andere kant blijft agrarische biotechnologie me ook wel trekken. Dan kun je misschien iets doen om de voedselproductie veilig te verhogen. Jup zegt dat ik de kant van productietechnieken opmoet, maar dat trekt me nou helemaal niet. Fundamenteel onderzoek is ook mijn ding niet. Ik heb graag iets waarvan ik snel nuttige resultaten zie. Komend najaar hoop ik meer te weten als ik naar de voorlichtingsdagen ben geweest.

Nu pas de politiek. Terwijl er toch echt iets aan de hand is in Nederland. Maar mijn eigen belevenissen zaten me meer dwars dan de zorgen om Nederland. En zorgen, dat valt ook wel mee. Want voor het eerst is er iets zinvols in de tweede kamer gebeurd, althans in de zin van “regeren is vooruitzien”. Al dreigt nu wel de val van de regering. Met een krappe meerderheid is de wet KROM aangenomen. Ik weet niet meer of ik de wet al eerder heb vermeld, maar de afkorting staat voor Kaderwet Relocatie Openbare ruimte en Maatschappij. Het doel van de wet is het prijspeil van met name de grond en onroerend goed vast te leggen zodat speculatiewinst bij een eventuele terugtrekking uit laaggelegen gebieden kan worden bestreden. Vanzelf waren de partijen die veel speculanten in hun gelederen hebben tegen. Maar voor niks dus. Bovendien blijkt uit diverse polls dat meer dan 90% van de bevolking de wet van harte steunt. Dat zal wel de extreem slechte peilingen voor CDA en VVD verklaren, die vanmorgen in de “V” stonden.