Fragmenten uit het danboek van Penelope Bijtring | 06-04-2019

Afgelopen week is dan eindelijk de grote kerncentrale op de Maasvlakte geopend door premier Verdonk. De bouw heeft vier jaar langer geduurd dan de bedoeling was, voornamelijk vanwege de voortdurende acties van tegenstanders. Pas toen er een speciale wet aangenomen werd die energieprojecten vrijstelt van allerlei wettelijke eisen kon men de centrale afmaken. Ik weet niet wat ik ervan moet denken. Volgens oma Gruitje was het te verwachten dat de democratie eronder zou leiden toen Rita Verdonk terugkeerde in de VVD. Zelf heeft oma in heel wat demonstraties meegelopen. Ze is nu behoorlijk pissig dat het niks geholpen heeft. Maar aan de andere kant hebben we natuurlijk wel energie nodig die geen CO2 oplevert. Overigens kan het nog een tijd duren voordat de centrale werkelijk gaat draaien. De havenstaking in Frankrijk, waar de brandstof vandaan komt, is al de zestiende week ingegaan.

Dinsdag mocht ik met Joenee en Palien een dagje meedraaien op het Montessori Lyceum. Dat was verschrikkelijk leuk. Bij het vak Natuurkunde keken we hoe water stroom kan geleiden. Bij Biologie probeerden we het bladgroen (waardoor bladeren groen zien) uit bladeren te halen. Dat lukte niet, het werd een vieze bende. Bij Geschiedenis bedachten we hoe een krant uit het jaar nul eruit gezien zou hebben. We hebben ons halfziek gelachen. Bij aardrijkskunde probeerden we onze eigen ecologische voetafdruk te berekenen. Dat was best moeilijk. Maar gelukkig hielpen leerlingen uit de vierde klas ons zodat we toch nog een getal kregen. Grote korzel zeg, bleek dat als iedereen leeft zoals ik er twee-en-een-kwart aarde nodig zijn. Ik had ’s avonds moeite om in slaap te vallen. Maar misschien kwam dat ook omdat het een lange dag was.

Ik ben blij dat ik niet in Den Haag woon. Bij de ambassade van Venezuela is een bom ontploft. Eerst waren er al gewelddadige demonstraties van de Antillianen omdat Nederland de benedenwindse eilanden niet terug wil hebben van Venezuela. Nu heeft Venezuela gezegd dat ze de eilanden maar zullen houden als niemand ze hebben wil. Waarom mogen de bewoners hun eilanden niet zelf besturen? Het is trouwens overal een rotzooi. Er is weer een Namibische hongerstaker overleden. Ik begrijp die mensen niet. Denken ze nou echt dat de dictators van Zuid-Afrika hun land zullen teruggeven als vluchtelingen zich hier doodhongeren? Zelfs de internationale boycot helpt niet. Mama denkt dat China stiekem hoopt op één groot land dat heel de zuidelijke helft van Afrika beslaat. Dan kunnen ze makkelijker bij de grondstoffen.

Donderdag was op het nieuws dat de staatsgreep in Israël mislukt is. Na twee weken van keiharde gevechten en duizenden doden lijken de regeringsgetrouwe militairen de overhand te hebben. Maar fundamentalistische joden weigeren zich over te geven. Ze houden delen van Jeruzalem bezet, vooral rond de klaagmuur. Je zag ook dat ze tientallen mensen hadden opgehangen, volgens mama waren dat vredesactivisten en linkse politici. Onbegrijpelijk wat er in die mensen omgaat. Oorlog voeren tegen je eigen medeburgers alleen omdat er een stuk waardeloze woestijn aan Egypte teruggegeven zou worden. In zo’n land zou ik niet willen wonen.

Met Gaia heb ik eindelijk succes. Mijn wereldje is voorlopig in evenwicht. Daardoor heb ik de titel Avatar van de Negende Ring gekregen. Nog acht levels te gaan.

 1. 3

  Zonder dit stukkie had ik nooit de advertentie van Club Penelope Beach gezien. Ik ga dus maar eens even de wereld in van Djerba, Verblijfstypes, Aanbiedingen, Eten en Drinken. Veel leuker.

 2. 7

  Zak niet in elkaar van het harde werken Adriaan,,
  schrijf schrijf, schrijf en klaar advertentietje eronder , toegevoegde waarde drie keer niks.
  Bloggen noemen jullie dat?

 3. 8

  Kabul, 6th of April 2019

  Those heroes that shed their blood and lost their lives. You are now lying in the soil of a friendly country. Therefore rest in peace. There is no difference between the Johnnies and the Mehmets to us where they lie side by side here in this country of ours. You the mothers who sent their sons from far away countries wipe away your tears. Your sons are now lying in our bosom and are in peace. Having lost their lives on this land they have become our sons as well.

  Tekst op het vandaag in Kabul onthulde monument. De doorbraak in de Afghaanse oorlog werd bereikt nadat Turkije zijn 32.000 troepen op Noord-Cyprus en zijn gehele 4de Leger naar Afghanistan had verplaatst.

  NID

 4. 14

  Met Adriaan van Garde heb ik eindelijk succes. Mijn wereldje is voorlopig in evenwicht. Daardoor heb ik de tieten van Kangal van het Vierde Leger weer eens overeind gekregen. Nog, eh, mmm, 44 levels te gaan.

 5. 16

  I’m seventeen and under the illusion
  A girl like you could end my confusion
  Penelope please
  Penelope please
  _

  My jeans are not
  Big enough to hold me
  So come on girl
  Don’t you try and scold me
  Penelope please
  Penelope please
  _

  You will still be home in time
  To watch the ‘Pops’ featuring Chrissie Hynde
  _

  I know you see me as an aggravation
  I dream of you in full moon frustration
  Penelope please
  Penelope please
  _

  Don’t make me wait
  But answer with affection
  So come on girl
  Look in my direction
  Penelope please
  Penelope please
  _

  You will still be home in time
  To watch the ‘Pops’ featuring Chrissie Hynde
  _

  I know you view me as a major horror
  But come on babe
  Don’t say sayonara
  Penelope please
  Penelope please
  _

  My head is hard
  So girl I will continue
  To plead and beg
  Baby till I win you
  Penelope please
  Penelope please
  _

  You will still be home in time
  To watch the ‘Pops’ featuring Chrissie Hynde
  _

  At twenty-one I came to this conclusion
  I married her
  But still I’m in confusion
  _

  Penelope please
  ("Come on babe")
  ("No!")
  Penelope please
  ("No!")
  Penelope please
  ("Look you’re going to wake up the baby!!!")
  Penelope please
  ("No!!!") Waaaaaaah!!!!…
  _
  http://www.gaarde.org/ttd/ttd307.html <- Gaarde.org Avangaarde.org ? ;)