Fragmenten uit het danboek van Penelope Bijtring | 01-04-2023

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Ja hoor, iedereen blijkt er altijd al voor gewaarschuwd te hebben. Het Europese parlement heeft voorgesteld om alle mensen te chippen. Zij krijgen een piepklein chipje onder de huid, waarop hun persoonsgegevens staan (op een plek die iedereen nog heeft, bijv. op het borstbeen). Dit om de enorme fraude met persoonsidentificatie tegen te gaan. Iedereen roept om het hardst Big Brother en zo. Maar eerlijk gezegd weet ik niet zo goed wat ik ervan moet denken. Aan de ene kant moet je nu ook al je identiteitsbewijs altijd kunnen tonen, zelfs in je eigen huis of, nog erger, in je eigen bed. Dus zo’n chipje zou erg handig zijn. Bovendien is er niks mis mee dat je kunt aantonen dat je bent die je beweert te zijn. Maar aan de andere kant kan er natuurlijk net zo goed mee geknoeid worden. Wat let de onderwereld om de chip na te maken en door een specialist in te laten bouwen. Of ze maken een apparaatje dat de data op de chip gewoon vervangt. Officieel zou dat niet kunnen, maar dat zeiden ze vroeger ook van de OV-kaart. Het is algemeen bekend dat 20% van de reizigers veel goedkoper reist met vervalste kaarten. Ik doe dus niet mee met de demonstratie volgende week zaterdag. Ik heb trouwens ook een wedstrijd dan.

Een hoopvol bericht was dat de wereldbevolking lijkt te krimpen. Maar jammer genoeg is dat niet te wijten aan bevolkingspolitiek of voorlichting, maar aan het gebruikelijke riedeltje van vervuiling, rampen en oorlogen. In januari waren er bijvoorbeeld 34 gewapende conflicten. In India en China schijnt de vervuiling de afgelopen jaren zo erg geweest te zijn dat veel mensen onvruchtbaar zijn geworden. Als het daarbij bleef zou het prima zijn, maar er zijn ook veel misvormde kinderen geboren. De virusepidemie in China schijnt ook enorm veel slachtoffers gemaakt te hebben. Wat ik wel raar vind is dat Europa en de VS procentueel het meest hebben bijgedragen, terwijl die samen toch al een kleine bevolking hebben.

Ik ben zo blij dat ik dit jaar Datasfeer als tweede extra vak heb gekozen. Je leert er heel veel over de presentatie van informatie volgens het nieuwe Ceres4 model. De schoolkrant vordert ook goed. Alleen het weergeven op datapads en po’s blijft een crime. We moeten het voor het vak kunnen, maar Arid zou zich er niet druk over maken als ie hoofdredacteur was. Arid is natuurlijk de hoofdreden dat ik zo blij ben met dit vak. Ik vraag me nu wel af of ik mijn dagboek in een afgesloten la zal gaan opbergen of dat ik hier maar niet alles ga beschrijven wat we samen doen. Oma Gruitje zou het overigens maar wat graag willen lezen denk ik. Soms is ze moderner dan mijn ouders, ondanks haar hogere leeftijd. Ze zegt dat het komt doordat ze de meest vrijgevochten periode uit de geschiedenis bewust heeft meegemaakt.

Dat moet inderdaad een mooie tijd geweest zijn. Toen stonden er nog geen camera’s op elke straathoek. Zelfs hier op de terp staan nu twee camera’s. Officieel om het fietspad te bewaken, waar vorig jaar een meisje is aangerand. Maar ik vraag me af of het iets te maken heeft met het islamitische gezin dat op nummer 28 woont. De oudste zoon zit in de gevangenis wegens een poging een leraar te doden. Betekent dat meteen dat het gezin bewaakt moet worden?

De afgelopen winter bleek de koudste sinds 1979. Onze superzuinige verwarming kreeg het huis inderdaad niet warm gestookt. En meteen zie je overal berichten dat de verhalen over opwarming van de aarde flauwekul zijn, vooral bij Wakker Nederland. Ik begrijp die mensen niet. Het smelten van de gletsjers is gewoon doorgegaan. Want niet overal was de winter zo koud, alleen hier in Europa. In het noordoosten van de VS was het zelfs minder koud dan gemiddeld. Trouwens toch een raar zootje, dat Wakker Nederland. Want in hun actualiteitenprogramma, waarin ze de opwarming van de aarde ontkennen, zijn ze boos op de regering omdat die te weinig zou doen om de dijken te versterken tegen de stijgende zeespiegel. Begrijp jij het nog? Ik ben blij dat ik wel met hersens geboren ben.

0

Reacties (4)

#1 klaplong

:’-(

  • Volgende discussie
#2 Micha

Jammer, tis weer veel van hetzelfde, het ging een tijdje goed maar nu viel ik weer in slaap.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Terrebel

Elk jaar sterven in Nederland honderden mensen aan de griep en tientallen door een val van de keukentrap. Daar doen de overheden dan weer niets aan. Onbegrijpelijk.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Heu

De wereldproblematiek van oorlog, ziekte en geweld gecombineerd met Wakker Nederland, big brother, discriminatie, global warming, die goeie ouwe tijd en chippen van mensen. Zonder daarmee echt een punt te maken. Meer een soort van betoog dat ondergetekende houdt na het nuttigen van 2 liter wijn. Hmmmmm. Valt ook in slaap.

  • Vorige discussie